Operas un baleta kopējais apmeklējumu skaits krities par 61%

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

2020. gadā VISA "Latvijas Nacionālā opera un balets" kopējais apmeklējumu skaits bija 68 396, neskaitot tiešsaistē sasniegto auditoriju, kas ir par 61% mazāk nekā 2019. gadā, liecina LNOB pārskats par iepriekšējo gadu.

Kā skaidrots pārskatā, no desmit pasākumu norisei atvēlētajiem mēnešiem 2020. gadā nepilni pieci mēneši aizvadīti pilnā publiskās darbības aizlieguma zīmē un divus mēnešus darbība notika ierobežotos apstākļos.

Tāpat pārskatā atzīmēts, ka vidējā pastāvīgo zāļu apmeklētība samazinājās no 91% uz 72%. Pēc LNOB paustā, būtiski ņemt vērā to, ka atļautā apmeklējuma skaita ietvaros, vidējā apmeklētība saglabājās virs 90%.

Savukārt janvāra un februāra repertuārā paredzēto bērnu un jauniešu auditorijai mērķēto pasākumu dēļ šo izrāžu apmeklējumu skaits 2020.gadā sasniedza trešo daļu no kopējā jeb 23 457 reizes.

Ņemot vērā ārkārtējos apstākļus saimnieciskās darbības veikšanai, LNOB valde pārskatīja izmaksas. Tika samazināti saimnieciskās darbības izdevumi, tostarp pārskatīts pastāvīgā personāla sastāvs, radot efektivitātes uzlabošanas iespējas administrācijā un tieši izrāžu nodrošināšanā iesaistītā tehniskā atbalsta personāla izmantošanā.

Daļa no personāla tika norīkota 80% apmaksātā dīkstāvē. Savukārt repertuāra nodrošināšanai izmantoti pastāvīgajā trupā esošie mākslinieki, pārskatīta repertuāra pašizmaksa pie samazināta maksimālā skatītāju skaita. Tika pārskatīti saimniecības izdevumi, piemēram, apkures intensitāte 2020.gada pavasarī, samazināti apmācību un komandējumu izdevumi, kā arī samazinātas mārketinga izmaksas un īstenoti citi pasākumi.

Latvijas Nacionālā opera.
Latvijas Nacionālā opera. Foto: Zane Bitere/LETA

Tāpat pārskatā norādīts, ka ierobežotajos publiskās darbības apstākļos repertuārā pagājušā gada laikā izrādītas 39 dažādas izrādes, tostarp pieci latviešu oriģināldarbu iestudējumi un astoņi mūsdienu autoru darbi. Kopumā 2020.gadā noorganizēti 123 pasākumi, tai skaitā izrādes, koncerti, izglītības projekti, tiešsaistes pasākumi un viesizrādes - viena Cēsīs un septiņas Hannoverē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu