Baltkrievijā aizturēts vēl vienas opozīcijas vietnes redaktors (7)

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
''Hrodna.life" galvenais redaktors Aleksejs Šota
''Hrodna.life" galvenais redaktors Aleksejs Šota Foto: Iryna Novik/hrodna.life

Baltkrievijā uz neilgu laiku ticis aizturēts neatkarīgā ziņu portāla "Hrodna.life" galvenais redaktors Aleksejs Šota, vēsta raidorganizācija RFE/RL.

Grodņas policija 30.maijā paziņoja, ka ziņu portālā esot tikuši publicēti materiāli, kas "uzskatāmi par ekstrēmiskiem".

Pēc nopratināšanas Šota tika atbrīvots.

Šā gada martā Grodņas tiesa atzina Šotu par vainīgu ekstrēmistisku materiālu izplatīšanā. Viņam tika piespriests naudassods.

Kā ziņots, pirms nedēļas Baltkrievijā piespiedu kārtā tika nosēdināta "Ryanair" pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, un tika aizturēts par protestiem ziņojušā kanāla "Nexta" galvenais redaktors Romāns Protasevičs un viņa draudzene, Krievijas pilsone Sofija Sapega. Notikušais izraisīja starptautisku sašutumu un plānus sodīt Lukašenko režīmu.

Šota iepriekš strādājis Baltkrievijas lielākajā neatkarīgajā ziņu portālā "Tut.by". Šomēnes Baltkrievijas policija veica reidus vairāku "Tut.by" redaktoru dzīvesvietās un birojos, kā arī bloķēja vietnes darbību.

Baltkrievijas Žurnālistu asociācija pagājušonedēļ ziņoja, ka ieslodzījumā atrodas 27 mediju darbinieki.

Kopš Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās pagājušā gada augustā valsti pārņēmuši protesti pret Aleksandru Lukašenko, kurš pie varas ir kopš 1994.gada. Kopumā nepilna gada laikā tikuši aizturēti vairāk nekā 30 000 cilvēku, tai skaitā vairāki desmiti žurnālistu, kuri ziņoja par protestiem.

Vairumam ietekmīgāko opozicionāru nācies pamest valsti.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu