Klajā nāk mūziķu apvienības "Nepāriet" albums "Lūk"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Nepāriet"
"Nepāriet" Foto: publicitātes

31. maijā klajā nāk mūziķu apvienības “Nepāriet” otrais studijas albums “Lūk”. Līdz ar albuma iznākšanu mūziķi piedāvā arī videoklipu dziesmai “Ness”.

Muzikālā apvienība “Nepāriet” tika izveidota 2017. gadā, mūziķim Jānim Šipkēvicam sapulcējot domubiedrus, lai kopīgi izpildītu Imanta Kalniņa mūziku un 2019. gadā izdotu albumu “Pāri” un sniegtu koncerttūri dažādās Latvijas pilsētās. Pēc sadarbības mūziķi nolēma turpināt kopīgu radošo darbu, veidojot orģinālmūzikas albumu. Dzejnieks Marts Pujāts īpaši šim kolektīvam un plānotajam albumam izveidoja desmit dzejoļu ciklu, vēlāk katram no mūziķiem izraugoties sev tuvākos dzejoļus un radot dziesmas. Vienojoties kopīgā radošā darbā, mūziķi ierakstīja albumu “Lūk”, ko veido desmit kompozīcijas latviešu valodā.

Par albumu stāsta Jānis Šipkēvics: “Pēc tam, kad bijām kopīgi ieskaņojuši albumu “Pāri”, kas veltīts Imanta Kalniņa 1997. gadā tapušajam albumam “Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet”, sapratām, ka jāiet tālāk. Jaunais albums “Lūk” ir pateicības pilna mūsdienu trīsdesmitgadnieka atbilde Imanta Kalniņa un Ainara Mielava radītajam kopdarbam. “Lūk” ir par sajūtām, kas joprojām dzīvas un joprojām visspēcīgāk izsakāmas latviešu valodā. Tās nepāriet”.

"Lūk"
"Lūk" Foto: publicitātes

Līdz ar albuma iznākšanu “Nepāriet” piedāvā arī videoklipu dziesmai “Ness”, kura režisors ir grupas dalībnieks Miķelis Putniņš. Videoklips tika uzņemts, izmantojot fragmentus no tautā mīlētās 1991. gada animācijas filmas “Ness un Nesija”, ko tās režisori Roze Stiebra un Ansis Bērziņš veidoja pēc dzejnieka Vika - Imanta Kalniņa brāļa pasakas motīviem. “Strādāt pie dziesmas video bija aizraujošs izaicinājums, ko es ļoti labprāt atkārtotu vēl un vēl. Gribu pateikt īpašu paldies Rozei Stiebrai par viņas sirsnību, dāsnumu un padomiem klipa izveidošanā,” saka Miķelis.

Video: "Ness".

"Nepāriet" ir Alise Joste, Evija Vēbere, Jānis Šipkēvics, Kārlis Josts, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš un Rinalds Maksimovs.

Radošais albuma sagatavošanas un ierakstīšanas darbs noritēja no 2020. gada septembra līdz 2021. gada aprīlim, tas ierakstīts Rīgā "Tru Music Studios", skaņu inženiera Gata Zaķa virsvadībā. Gatis ir atbildīgs arī par ieraksta pēcapstrādi. Albuma vizuālā noformējuma autore ir Lāsma Pujāte. Albums no 31. maija ir pieejams digitāli visos lielākajos straumēšanas servisos, kā arī gaidāms vinila formātā. Albums izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Albuma kompozīcijas

“Stāvu klusu”, Alise Joste, Nepāriet

“Mana sirds”, Matīss Čudars, Nepāriet

“Rūpam”, Lorete Medne, Nepāriet

“Bāka”, Alise Joste, Miķelis Putniņš, Nepāriet

“Pārpārēm”, Evija Vēbere, Nepāriet

“Ness”, Miķelis Putniņš, Nepāriet

“Tavs raksturs”, Nepāriet

“Jūdze”, Jānis Šipkevics, Nepāriet

“Nepieskaros”, Lorete Medne, Nepāriet

“Nostāvos”, Kārlis Josts, Alise Joste, Nepāriet.

Noklausies albumu:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu