Vakcinētie skaistumkopšanas, labsajūtas un izklaides pakalpojumu sniedzēji var atsākt darbu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: True Touch Lifestyle/Shutterstock

Visi individuālo pakalpojumu sniedzēji, kuru darbība līdz šim bija ierobežota, no šodienas varēs atsākt darbu, ja būs vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, paredz pagājušajā nedēļā Ministru kabinetā noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai"

Līdz ar to no šodienas varēs strādāt arī skaistumkopšanas nozare un citi pakalpojumi, kas saistīti ar labsajūtu un izklaidi.

Grozījumi noteikumos paredz - ja pakalpojuma sniedzējs ir vakcinējies pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā pārslimojis šo slimību, no šodienas tas drīkstēs individuāli sniegt visa veida skaistumkopšanas pakalpojumus, sporta nomas un fotopakalpojumus, kā arī saimnieciskos pakalpojumus klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu.

Veselības ministrijā iepriekš informēja, ka no šodienas pakalpojumu sniedzējiem būs iespējams iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu, par ko ir atbildīgs Nacionālais veselības dienests (NVD).

Latvijā digitālā Covid-19 sertifikāta tīmekļvietnes darbība tiks sākta 1.jūnijā. Plānots, ka tā nodrošinās personām piekļuvi saviem digitālajiem sertifikātiem, kā arī nodrošinās iespēju verificēt jeb pārbaudīt uzrādīto digitālo Covid-19 sertifikātu QR kodus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu