Jaunietis, kurš dzelzceļa negadījumā zaudēja kājas, ar vilcieniem "spēlējies" arī iepriekš (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jaunietis, kurš aizvadītajā nedēļā nelaimes gadījumā pie dzelzceļa zaudēja abas kājas, ar vilcieniem "spēlējies" arī iepriekš, otrdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Pēc policijas pārstāvja teiktā, nelaimes gadījums noticis Rīgā, Salaspils ielā, 26.maijā. Jaunietis vēlējies draugiem pierādīt, ka var uzlēkt uz braucoša vilciena sastāva platformas. Diemžēl šoreiz jaunietis pakļuva zem vilciena un guva ļoti smagas traumas. Puisim ir 16 gadi.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību, lai izmeklēšanas gaitā noskaidrotu notikušā apstākļus.

Rinkevics norādīja, ka policija ik gadu saņem desmitiem ziņojumu, kad cilvēki mēģinājuši pārvietoties ar vilcienu uz tā jumta, kāpšļiem, sakabes. Nereti šādus pārkāpumus izdara jaunieši un bērni grupā, mēģinot pierādīt kaut ko saviem draugiem, un tas tiek darīts atkārtoti, līdz šāda rīcība beidzas smagi vai traģiski.

Arī konkrētais pusaudzis vairākkārt nonācis policijas redzeslokā gan par vilciena avārijas bremzes sviras nepamatotu lietošanu, gan arī par līdzīgu rīcību, mēģinot vizināties vai uzlēkt uz kustībā esoša vilciena.

LDz galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners atgādināja gan pieaugušajiem, gan jauniešiem un bērniem, ka dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona, kur nevajadzētu atrasties, izņemot gadījumus, kad jāšķērso sliedes tam paredzētajās vietās.

Šogad šādu gadījumu skaits strauji pieaudzis - šogad fiksēti jau 44 incidenti, kad pie ritošā sastāva mēģina pieķerties cilvēki, bet pērn bijuši 55 gadījumi visa gada laikā. Šogad šādās situācijās cietuši jau septiņi cilvēki, pērn gada laikā 13. Iepriekš dzelzceļa negadījumos cietuši ap 30 cilvēku gadā, pastāstīja Zvaners. 

Dzelzceļa likumā par šādu neatļautu pārvietošanos paredzēts sods līdz 350 eiro, taču Rinkevics uzsvēra, ka par naudas sodu daudz lielāks ir risks, kam šīs personas pakļauj savu drošību. Viņš mudināja vecākus atkārtoti pārrunāt ar bērniem drošu dzelzceļa šķērsošanu un riskus, kādi var notikt, veicot pārgalvīgas izklaides dzelzceļa tuvumā. 

Viņš arī pateicās iedzīvotājiem par aktīvu ziņošanu policijai un mudināja iedzīvotājus to darīt arī turpmāk, pamanot dzelzceļa tuvumā pārgalvīgas personas gan stacijās, gan vietās, kur vilcieni pārvietojas ar samazinātu ātrumu. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu