Inita Sila par vēzi kā skolotāju un atkarību no astroloģijas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Inita Sila
Inita Sila Foto: Ekrānuzņēmums

Žurnāliste un grāmatas “Laimes meklētājas dienasgrāmata. Tango ar diviem misteriem V (vēzi un vīrieti)” autore Inita Sila šīs nedēļas “STV Pirmā!” vakara sarunu šovā “Kad viņas satiekas” atklāj, ka piedzīvoto krūts vēzi uztver nevis kā problēmu, bet gan kā skolotāju.

“Tas bija mans lielākais modinātājpulkstenis un iemesls, kāpēc es nevēlētos atgriezties tur, kur biju, un dzīvot tā, kā agrāk. Es ļoti daudz ko esmu mainījusi savās vērtībās, uzskatos un dzīvē, pateicoties tam, ka tas notika.

Es nevienai sievietei to nenovēlu. Protams, nē. Acīmredzot es nemācēju citādāk apstāties. Tā nu dzīvē pārmaiņas sakrita ar diagnozi,” par šo laiku stāsta žurnāliste.

Viņa turpināja: “Mans pirmais modinātājpulkstenis - sākt vairāk domāt par savu dzīvi - bija, kad saslima mamma. Saproti, ka… kaut kad beidzas. Mēs taču ikdienā par to nedomājam. Kāpēc es saku, ka esmu pateicīga par šo pieredzi? Es ļoti novērtēju dzīvi un man ir ļoti svarīgi katru dienu dzīvot piepildīti.”

Tajā pašā laikā viņa atzina, ka piedzīvo arī “sūdīgas” dienas, kad daudz raud vai nevar izkāpt no gultas, taču pēc divām šādām dienām Inita piespiež sevi celties un doties tālāk:

“Tas vēzis ļoti konfrontē mūs ar nāvi, jo mums ir šis stereotips, ka tas ir nāves spriedums. Protams, kad sapratu, ka manas dzīves ilgums var tikt ietekmēts, es vienkārši sapratu, ka gribu dzīvot forši.”

“Man dzīvē bija posms, kad biju atkarīga no astroloģijas. Es gāju par katru lietu prasīt astroloģei. Bet par šiem lielākajiem lēmumiem (aiziet no darba un no attiecībām) es neesmu jautājusi nevienam, tāpēc, ka tā ir iekšēja pārliecība,” raidījuma jaunākajā epizodē stāsta Sila.

“Tādās attiecību lietās jau tas nekad arī nav vienpersoniski – vai nu speram nākamo soli, vai nesperam. Es uzskatu, ka jebkurās attiecībās labāk taču mums katram satikt tos savus cilvēkus, ar kuriem sevi redzi arī pēc 10 gadiem,” viņa piemetināja.

Šīs nedēļas epizodē Inita Sila stāsta arī par savu cīņu ar krūts vēzi un mudina sievietes rūpes par savu veselību nekad neatlikt uz vēlāku laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu