Populāri pavāri vieš skaidrību – vai ir jāatstāj dzeramnauda un cik daudz?

Šefpavārs Lauris Aleksejevs FOTO: Sintija Zandersone/LETA

Pavāri Ēriks Dreibants un Lauris Aleksejevs viesa skaidrību kādā jautājumā, kas Latvijā joprojām ir neskaidrs, – vai pēc viesošanās restorānā ir jāatstāj dzeramnauda? Cik daudz atstāt ir pieklājīgi?

Dreibants paziņoja, ka dzeramnauda ir maltītes vērtējums: “It tā – ja es esmu maiņā, tad dzeramnaudu arī es saņemu. Pārsvarā viesi atstāj dzeramnaudu, kas ir ap 10 procentiem no kopējās summas. Nu, ja ļoti patīk, tad vairāk.

Bet varbūt nevajag atstāt vienu eiro, ja rēķins ir 100 eiro. Man dzeramnaudā ir atstātas arī loterijas biļetes.”

30

Viņš turpināja: “Kad es strādāju “Pulkvedī”, mums bija pastāvīgais viesis ar sunīti, par kuru ļoti rūpējāmies. Kad viena no mūsu viesmīlēm bija mātes cerībās,

viņš atstāja 100 latus, kas toreiz bija puse no mēnešalgas.”

30

Arī Aleksejevs dalījās stāstā par lielāko saņemto dzeramnaudu – viņam to pasniedzis kāds krieviski runājošs džentlmenis.

“Mēs ļoti centāmies, pa īstam. Viņš ienāca virtuvē, nolika un pateica paldies… ka nenoindējāt. Bet tas bija joks. Tur bija 500 eiro,” atklāja pieredzējušais pavārs.

30

Raidījumu “Pasaki to skaļi” skaties katru trešdienu plkst. 21.00 kanālā 360TV vai jebkurā sev ērtā laikā 1188 Play!

Uz augšu
Back