Kāpēc arī vecākiem auto ieteicams izmantot oriģinālās rezerves daļas (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas bremžu sistēma
Automašīnas bremžu sistēma Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Cik bieži gan dzirdēts, ka oriģinālās rezerves daļas ir labākas par neoriģinālajām! Jautājums - ar ko, jo neviens autoražotājs pats nespēj saražot pilnīgi visas nepieciešamās detaļas un saņem tās no piegādātājiem, kas nereti paši darbojas pēcpārdošanas tirgū.

"Jāsaprot, ka oriģinālas detaļas ir tās, ko inženieru kopums izstrādāja konkrētajam modelim, un tās domātas konkrētā modeļa īpašībām," skaidro Jurijs Šestakovs, AS WESS pēcpārdošanas nodaļas vadītājs.

OEM jeb oriģināldetaļu galvenās priekšrocības ir kvalitatīvi materiāli un ieplānots kalpošanas resurss, kas parasti izpildās arī dilstošajām daļām.

Jurijs Šestakovs: "Detaļa [neoriģināla] varbūt no ārpuses izskatās tikpat labi, bet kalpo mazāku laiku."

Beigu beigās iznāk, ka neoriģinālās detaļas pat izmaksās dārgāk, jo biežāk jāmaina.

Vai šī atšķirība ir tikpat nozīmīga arī lietotām un pēcgarantijas automašīnām?

Jurijs Šestakovs: "Protams, mēs to rekomendējam, jo gribam, lai būtu detaļas, kas paredzētas tieši šim modelim. Ar ko tad piecgadīga mašīna sliktāka par jaunu?"

Pēc Jurija Šestakova domām, lielākais uzsvars vienmēr liekams uz detaļām, kas tieši saistītas ar drošību, piemēram, bremžu diskiem, uzlikām, caurulītēm un pat šķidrumu. Tālāk pēc nozīmības seko viss, no kā atkarīgs dzinēja resurss, galvenokārt filtri un visbeidzot arī salona filtrs.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Vai, piemēram, oriģinālais filtrs kalpos ilgāk? Tas, protams, atkarīgs arī no degvielas, taču Jurija Šestakova pieredze saka priekšā, ka jā.

"Pēc mūsu pieredzes neoriģinālas detaļas kalpo ap 70% no OEM jeb oriģināldetaļu dzīves cikla," saka Jurijs Šestakovs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu