Francijā izveidos iestādi cīņai pret ārvalstu dezinformāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Parīze, Francija. Ilustratīvs foto
Parīze, Francija. Ilustratīvs foto Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Francijas valdība trešdien paziņoja par plāniem izveidot iestādi, kuras uzdevums būs cīnīties pret ārvalstu izplatīto dezinformāciju un viltus ziņām, kuru nolūks ir kaitēt Francijas valstij.

Lēmumu dibināt šādu iestādi valdība pieņēmusi laikā, kad valstī notiek gatavošanās nākamgad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Iecerēts, ka jaunā iestāde sāks darbu septembrī.

Jaunajā iestādē, kuru pārraudzīts valdības Nacionālās aizsardzības un drošības ģenerālsekretariāts, strādās līdz 60 cilvēkiem, kuri sekos saturam internetā, parlamenta apakšpalātas Nacionālās drošības komitejas sēdē sacīja ģenerālsekretāra vadītājs Stefans Bujons.

Iestāde palīdzēs "politiķiem, diplomātiem, tiesu varai un presei saprast, ka no 400 000 tvītiem par to vai citu ziņu 200 000 nāk no robotu fermas ārzemju reģionā vai ka kāda diskusija nāk no troļļu fermas", teica Bujons.

Viņš piebilda, ka sociālajiem tīkliem tiks uzmanīgi sekots arī saistībā ar decembrī paredzēto neatkarības referendumu Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā, "lai noskaidrotu, vai ir valstis, kuras vēlas redzēt tādu rezultātu, (..)par kādu jaunkaledonieši [pēc] savas [iniciatīvas] nebalsotu".

Iepriekšējo prezidenta vēlēšanu laikā 2017.gadā ar Krieviju saistītas hakeru grupas uzbruka tagadējā prezidenta Emanuela Makrona centriskajai partijai "Uz priekšu, republika!". Otrajā kārtā Makrons sacentās ar galēji labējās Nacionālās frontes līderi Marinu Lepēnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu