NASA izziņo divas jaunas misijas uz Veneru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
NASA administrators Bils Nelsons paziņo par jaunajiem plāniem.
NASA administrators Bils Nelsons paziņo par jaunajiem plāniem. Foto: EPA/Scanpix

NASA gatavojas uz Veneru sūtīt divas jaunas misijas, lai pētītu planētas atmosfēru un ģeoloģiskās iezīmes. Plānots, ka misijas tiks realizētas starp 2028. un 2030. gadu.

NASA administrators Bils Nelsons teica, ka šīs misijas pēdējo 30 gadu laikā ir labākā iespēja izpētīt Veneru, vēsta “BBC”.

Pēdējā zonde, kas pietuvojās planētai, bija Magelāna orbītas aparāts 1990. gadā, tiesa, vairākas zondes kopš tā laika ir lidojušas garām planētai.

Misijas tika rūpīgi izvēlētas, balstoties uz to potenciālo zinātnisko vērtību un paredzēto plānu iespējamību.

“Šo abu misiju mērķis ir saprast, kā Venera kļuva par ellei līdzīgu pasauli, kurā kūst pat svins,” teica Nelsons.

Venera
Venera Foto: Pixabay

Venera ir otrā planēta no Saules un karstākā planēta Saules sistēmā. Temperatūra uz tās var sasniegt pat 500 grādus pēc Celsija.

Jauno misiju laikā plānots pētīt planētas atmosfēru, lai noskaidrotu, kā tā radās un attīstījās. Zinātnieki arī cer noskaidrot, vai uz Veneras reiz ir bijuši okeāni. Plānots iegūt augstas izšķirtspējas fotogrāfijas, kas varētu palīdzēt pētīt planētas ģeoloģiju.

“Tas ir pārsteidzoši, cik maz mēs zinām par Veneru. Tomēr abu misiju rezultāti mums noteikti pastāstīs daudz jauna par planētas mākoņiem, vulkāniem uz tās virsmas un pat kodolu. Tas būs kā no jauna atklāt šo planētu,” teica zinātnieks Toms Vāgners.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu