Krievija vēlas tiesības ieviest sankcijas pret jebkuru ārvalstnieku (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Krievijas valdība iesniegusi Valsts domē likumprojektu, kas ļaus Krievijai noteikt sankcijas jebkuru citu valstu pilsoņiem un personām bez pilsonības, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Šobrīd Krievijas likumdošana sankcijas ļauj noteikt tikai attiecībā uz ASV pilsoņiem.

Likumprojekta autori uzsver, ka attiecīgas izmaiņas esot nepieciešamas, jo Krievijas pilsoņu tiesības varot pārkāpt ne tikai ASV, bet jebkuras valsts pilsoņi.

Sankcijas citu valstu pilsoņiem Krievija varēs noteikt par līdzdalību cilvēka pamattiesību un brīvību pārkāpšanā un par noziegumiem pret Krievijas pilsoņiem, kas atrodas ārzemēs. Tāpat sankcijas paredzētas par līdzdalību Krievijas pilsoņu nolaupīšanā vai viņu brīvības ierobežošanā un par palīdzēšanu no atbildības izvairīties personām, kas pastrādājušas noziegumus pret Krievijas pilsoņiem.

Sankcijas varēs noteikt arī par Krievijas pilsoņu nepamatotu juridisko vajāšanu, kā arī par lēmumiem, kas pārkāpj Krievijas pilsoņu un organizāciju intereses.

Sankcijas izpaudīsies kā aizliegums iebraukt Krievijā, aktīvu arests un aizliegums veikt darījumus ar cilvēkiem, pret kuriem sankcijas noteiktas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu