Vitenbergs apņēmies novest līdz galam iesāktos darbus un veicināt mājokļu pieejamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vitenbergs
Jānis Vitenbergs Foto: Zane Bitere/LETA

Jānis Vitenbergs (NA), atkārtoti kļūstot par ekonomikas ministru, apņēmies novest līdz galam iesāktos darbus un veicināt mājokļu pieejamību.

Ceturtdien Saeima lemj par Vitenberga atkārtotu iecelšanu ekonomikas ministra amatā.

Uzrunājot Saeimas deputātus, Vitenbergs izcēla iepriekš paveikto Covid-19 krīzes mazināšanā, izveidojot dažādas atbalsta programmas uzņēmumiem un darba ņēmējiem, kā rezultātā ir uzlabojušās Latvijas ekonomikas turpmākās izaugsmes tendences.

Viņš atzina, ka Covid-19 krīzē Ekonomikas ministrija "izkustināja no nulles punkta" virkni jaunu virzienu un programmu, kas ilgstoši netika risinātas. "Ja Saeima šodien mani atbalstīs, jaunajam Vitenbergam būs iespēja līdz galam novest to, ko iesāka vecais Vitenbergs," uzsvēra politiķis.

Starp darāmajiem darbiem ministra amatā Vitenbergs izcēla mājokļu pieejamības jautājuma risināšanu. Viņš atzina, ka no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda pieejamie 40 miljoni eiro neatrisinās pilnībā mājokļu pieejamību, tomēr kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finanšu ministriju sākts darbs pie visaptveroša fonda izstrādes, kas šo problēmu varēs risināt arī ilgtermiņā.

Vitenbergs arī uzsvēra, ka viņa uzdevums būs veicināt eksportu. Pēc viņa teiktā, Latvijas eksporta portfelis ir uzlabojams, tādēļ jau tagad tiek strādāts pie fonda izveides lielu investīcijas projektu attīstīšanai un izveidošanai.

Noslēdzot uzrunu, Vitenbergs deputātiem uzsvēra, ka viņš ir gatavs turpināt darbu un novest līdz galam iesāktos darbus.

Jau ziņots, ka Saeima šodien lemj par Marijas Golubevas (AP), Gata Eglīša (JKP), Jāņa Vitenberga (NA) un Anitas Muižnieces (JKP) apstiprināšanu ministru amatos.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Golubevu virza uz iekšlietu ministra amatu, Eglīti - labklājības ministra amatam, Vitenbergu - ekonomikas ministra amatam un Muižnieci - izglītības un zinātnes ministres amatam.

Turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", trešdien paziņoja Ministru prezidents Kariņš. Līdz ar "KPV LV" izslēgšanu no koalīcijas vakanti kļuvuši tās pārstāvju līdz šim ieņemtie iekšlietu ministra un labklājības ministra amats.

Ekonomikas ministra amats bija vakants kopš no tā tika atbrīvots Vitenbergs pēc tam, kad viņš aizgāja no "KPV LV" uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu