Jaunie motokrosa braucēji turpina ceļu uz Eiropas čempionāta finālu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē. Ilustratīvs attēls
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Nedēļas nogalē, 5. un 6. jūnijā Gdaņskā, Polijā, notiks otrais Eiropas čempionāta posms MX65 un MX85 cc klasēm motokrosā. Ziemeļaustrumu zonu no Latvijas pārstāvēs 10 jaunieši, kuri turpinās cīņu par iekļūšanu Eiropas čempionāta motokrosā finālā.

Pa to TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretāres asistente Luīze Vīksna.

Pieci braucēji MX65 klasē

Polijā startēs pieci MX65 cc klases braucēji - Jēkabs Hudolejs ("K. Serģa Motoklubs"), Toms Dankerts ("AMK Bieriņi"), Denijs Bogdānovs ("Camk Latgale"), kuri startēja pirmajā posmā Ukrainā. Šai cīņā par Eiropas čempiona tituli MX65 cc klasē pievienosies Platons Chekurovs ("AMK Bieriņi") un Artūrs Vinters ("JVE Mototeam Riga").

Artūrs Vinters pastāstīja, ka ļoti gribēja piedalīties arī Eiropas čempionāta pirmajā posmā Ukrainā, bet sakarā ar to, ka saslima ar Covid-19, nevarēja. "Tagad esmu vesels un ar nepacietību gaidu Eiropas čempionāta otro posmu motokrosā Polijā," saka jaunais sportists. Runājot par sajūtām pirms gaidāmā čempionāta posma, Artūrs Vinters atzīst, ka "tās ir divējādas gan bailīgas, gan arī vienlaikus "foršas".

"Sestdien notiks treniņu braucieni un svētdien divi sacensību braucieni. Domāju, ka man veiksies ļoti labi, iespējams, pat varu izcīnīt trešo vietu. Man ļoti patīk motokrosa sacensības, gribēšu piedalīties arī pārējos Eiropas čempionāta posmos motokrosā. Esmu nedaudz satraucies par staru un pirmo līkumu, par to, ka varu nokrist, arī par to, ka varbūt tur būs dubļi. Pirmajā starta līkumā izvēlos braukt pa ārmalu, jo bieži vien pārējie brauc pa iekšmalu, bet pa ārmalu varu labāk apdzīt pārējos. Par kritieniem satraucos, jo varu nokrist un pazaudēt pozīciju. Braukšu ar jaunu motociklu, tam ir vairāk ātrumi," - tā Artūrs Vinters.

Pieci braucēji MX85 klasē

Par Eiropas čempionāta otrā posma tituliem cīnīsies arī pieci MX85 cc klases sportisti Emīls Solovjevs (privāti), Markuss Kokins ("MX Moduls"), kuri startēja pirmajā posmā. Ceļam uz Eiropas čempionāta finālu pievienosies Raivo Laicāns ("AMK Bieriņi"), Valdis Markins ("Camk Latgale") un Markuss Ozoliņš ("MX Moduls").

Diemžēl traumu dēļ šo posmu izlaidīs Jānis Mārtiņš Reišulis ("KTM Motofavorīts"), kurš pirmajā posmā Ukrainā savā klasē izcīnīja uzvaru, un Jēkabs Kubuliņš ("K. Serģa Motoklubs"). Novēlam abiem sportistiem drīzu atveseļošanos.

Atgādinām, ka Eiropas čempionāts MX65 un MX85 cc klasēm ir sadalīts četrās Eiropas zonās - Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļrietumu un Ziemeļaustrumu.

Mūsu MX65 un MX85 cc klases braucēji pārstāv Ziemeļaustrumu zonu, kurā ietilpst Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Krievija, Baltkrievija un Polija.

No šīm četrām zonām katrā klasē MX65 un MX85 TOP 8 dosies uz finālu, kurš šogad septembra vidū norisināsies Riola Sardo, Itālijā.

2021.gada Eiropas čempionāta kalnedārs

Eiropas čempionāta MX65 un MX85 cc klasēm zonas noslēdzošais piektais posms notiks 15.augustā Latvijā, Alojā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu