Golubeva ministres amatā vēlas vairot cieņu un uzticēšanos sabiedrības un iekšlietu sistēmas starpā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Topošā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP)
Topošā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) Foto: Paula Čurkste/LETA

​Topošā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) sola, ka viņas atslēgvārdi darbā būs cilvēcīgums, reformas un sadarbība.

Golubeva pirms Saeimas balsojuma par viņas apstiprināšanu ministres amatā norādīja, ka viņas uzdevums būs vairot cieņu un uzticēšanos starp sabiedrību un iekšlietu sistēmu. Tāpat viņa rūpēšoties par darba apstākļu uzlabošanu, iekšlietu sistēmas darbinieku izglītošanu un labu darbinieku piesaistīšanu, kā arī strādās pie konkurētspējīga atalgojuma ieviešanas.

Viņas prioritātes būs civilās aizsardzības un policijas reaģēšanas spējas palielināšana, pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāte, naida noziegumu un vardarbības ģimenē prevencija un izmeklēšana, bērnu likumpārkāpumu prevencija kā alternatīva sodīšanai. Tāpat Golubeva sola rūpēties arī par citu aktuālu noziegumu apkarošanu, piemēram, par cīņu pret kibernoziegumiem.

Golubeva norādīja, ka svarīga būs sadarbība ar Tieslietu un Aizsardzības ministrijām un Saeimu. Neiztrūkstošai sadarbībai jābūt ar nevalstiskajām organizācijām, kopienām un draudzēm, kā arī partneriem Eiropā.

Golubeva uzsvēra, ka Latvijas ārējā robeža ir nacionālas drošības priekšpostenis, tāpēc jāturpina darbs pārrobežu noziedzības apkarošanai.

Jau ziņots, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", tādējādi iekšlietu ministra amats būs jāpamet Sandim Ģirģenam (KPV LV).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu