Mākslas muzejs un tā struktūrvienības pakāpeniski ver durvis individuāliem apmeklējumiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Atklāj izstādi "Džemma Skulme. Viņas glezniecība"
Foto: Atklāj izstādi "Džemma Skulme. Viņas glezniecība" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saskaņā ar valdības 1. jūnija lēmumu durvis individuāliem apmeklējumiem pakāpeniski ver Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) struktūrvienības - LNMM galvenā ēka, mākslas muzejs "Rīgas Birža", Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, kā arī ekspozīcija Muzeju krātuvē "Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi", informēja LNMM Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Saistībā ar Covid-19 radīto situāciju pasaulē un Latvijā muzeja personāls aicina apmeklētājus būt atbildīgiem un ievērot piesardzības pasākumus, kas ieviesti atbilstoši Kultūras ministrijas izstrādātajām epidemioloģiski drošas darbības vadlīnijām.

No šodienas pastāvīgajās ekspozīcijās un izstādēs izvietotie mākslas darbi klātienē ir skatāmi LNMM galvenajā ēkā Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1, mākslas muzejā "Rīgas Birža", Doma laukumā 6, kā arī Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, Elizabetes ielā 57a-26.

No 5. jūnija apmeklētājus gaidīs Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs Skārņu ielā 10, no 9. jūnija ikvienam interesentam atkal būs pieejama Muzeju krātuvē Pulka ielā 8 pērn atklātā Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcija "Skulptūru mežs".

"Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi"
"Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi" Foto: LNMM

Muzeju darba laiks paliek nemainīgs. Trešdienās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs joprojām būs atvērts līdz plkst.19, savukārt piektdienās LNMM un mākslas muzejs "Rīgas Birža" strādās līdz plkst.20.

Apmeklējot LNMM, mākslas muzeju "Rīgas Birža", kā arī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama. Turpretim Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs ir pieejams tikai ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālruni 67 288 800 vai e-pastu "sbm@lnmm.lv". Otrdienās Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs ir atvērts līdz plkst.19.

Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcija "Skulptūru mežs" arī ir apskatāma ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālruni 67 797 596 vai 67 357 525 vai e-pastu "muzejukratuve@lnmm.lv". Ekspozīcijas darba laiks ir trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst.11 līdz 17.

Kā stāstīja Sujunšalijeva, muzeju ēkas būs atvērtas individuāliem apmeklētājiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem, lai sniegtu aizraujošu pieredzi, iedvesmu un mierinājumu, vienlaikus ierobežojot un regulējot skatītāju plūsmu. Tādēļ muzejos ir noteikts maksimālais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi drīkst atrasties ēkā, nodrošinot uz vienu personu ne mazāk kā 25 kvadrātmetrus telpas.

Muzejos ir jāievēro divu metru distance no personāla un citiem apmeklētājiem, izņemot ģimenes locekļus, kuri dzīvo vienā mājsaimniecībā, kā arī vecākus un viņu nepilngadīgos bērnus, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā. Līdzīgi kā citviet arī mākslas muzeji sniedz pakalpojumus tikai tiem apmeklētājiem, kuri pareizi izmanto mutes un deguna aizsegu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu