G7 valstis pietuvojušās vienprātībai par globālu minimālo uzņēmumu ienākuma nodokli (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: AFP / Scanpix

G7 valstu vienošanās par globālu uzņēmumu ienākuma nodokli ir pavisam tuvu, piektdien paziņoja Francijas, Vācijas, Itālijas un Spānijas finanšu ministri.

"Mums ir izredzes, ka starptautiskie uzņēmumi maksās godīgu savu nodokļu daļu," intervijā laikrakstam "The Guardian" sacīja ministri.

Lielbritānijas finanšu ministrs Riši Sunaks piektdien sāks divu dienu G7 valstu sanāksmi, kurā piedalīsies kolēģi no Kanādas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Japānas un ASV. Bet nākamnedēļ paredzēts valstu līderu samits, kurā piedalīsies arī ASV prezidents Džo Baidens.

Viena no šo sanāksmju galvenajām tēmām ir vienotas minimālās uzņēmumu ienākumu nodokļa likmes ieviešana, lai izbeigtu valstu savstarpējos centienus noteikt pēc iespējas zemākus nodokļus.

"Vairāk nekā četrus gadus Francija, Vācija, Itālija un Spānija ir kopīgi strādājušas, lai radītu 21.gadsimtam piemērotu starptautisku nodokļu sistēmu. Tā ir sāga ar dažādiem līkločiem. Tagad ir pienācis laiks panākt vienošanos," skaidro finanšu ministri.

Baidens sarunās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas un G20 valstīm aicina ieviest globālu uzņēmumu ienākuma nodokli vismaz 15% apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu