KNAB izbeidzis kriminālprocesu par pašvaldības automašīnas lietošanu Lemberga privātajām vajadzībām (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ir izbeidzis kriminālprocesu, kurā tika pārbaudītas aizdomas par Ventspils pašvaldības automašīnas "Audi 8" lietošanu Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") privātajām vajadzībām.

KNAB apliecināja, ka kriminālprocess izbeigts, jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs pēc Krimināllikuma panta, kas paredz atbildību par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas.

KNAB sākotnēji bija aizdomas, ka Ventspils pašvaldības līdzekļi, iespējams, izmantoti privātu vajadzību nodrošināšanai un pašvaldībai kopumā varētu būt nodarīti vismaz 50 000 eiro kaitējums. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecināja, ka tika pārbaudītas aizdomas par automašīnas "Audi 8" lietošanu pašlaik apcietinājumā esošā Lemberga privātajām vajadzībām.

Šogad 24.februārī, KNAB iepriekš sāktā kriminālprocesā veica kriminālprocesuālās darbības Ventspils pašvaldībā. Darbības veiktas saistībā ar aizdomām par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KNAB no vairākiem avotiem saņēma informāciju par to, ka Ventspils pašvaldības līdzekļi, iespējams, izmantoti neatbilstoši pašvaldības pamatfunkciju veikšanai, proti, privātu vajadzību nodrošināšanai.

Ņemot vērā, ka šo informāciju bija iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuālām metodēm, KNAB pagājušā gada 31.augustā sāka kriminālprocesu.

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka automobilis, kā Ventspils pilsētas pašvaldībai piederošs autotransports tiek lietots atbilstoši likumā noteiktajam, ievērojot Ventspils pilsētas pašvaldības nolikumā noteikto Ventspils pilsētas domes amatpersonu kompetenci.

Rudzītis informēja, ka automobilis "Audi 8" ekspluatācijā ir no 2017.gada augusta un tas bija iegādāts publiskā iepirkumā. Automobiļa iegādes cena bez pievienotās vērtības nodokļa bija 47 382,35 eiro.

Rudzītis iepriekš uzsvēra, ka automobiļa vadīšanas tiesības ir noteiktas virknei Ventspils pilsētas pašvaldības amatpersonām, tajā skaitā Ventspils pašvaldības policijas amatpersonām.

Pašvaldības SIA "Ūdeka" vadītājs Edgars Daugelis, kura vadītā iestāde pagājušajā vasarā organizēja automašīnu iepirkumu, aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka tolaik uzņēmums iegādājies transportlīdzekļus gan savam uzņēmumam, gan citiem pašvaldības uzņēmumiem, tajā skaitā arī Ventspils pašvaldības policijai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu