Īlona Maska ambiciozā kompānija "SpaceX" ienāk Lietuvā (18)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Īlona Maska kosmisko tehnoloģiju kompānija "SpaceX" šonedēļ Lietuvā reģistrējusi uzņēmumu "Starlink Lithuania", liecina Lietuvas Reģistru centra dati.

"Starlink" ir ASV kompānijas "SpaceX" satelītu sistēmas projekts, kura mērķis ir izvietot Zemes orbītā 12 000 satelītu bezvadu interneta nodrošināšanai jebkurā vietā uz planētas. Šobrīd ap Zemi riņķo vairāk nekā 1700 "Starlink" pavadoņu.

"Starlink" ienākšanu Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālam "Lrt.lt" apliecinājis arī satiksmes ministrs Marjus Skuodis.

"Varu apstiprināt, ka tiek darīts viss nepieciešamais, lai "Starlink" sāktu sniegt pakalpojumus Lietuvā," viņš norādījis.

"Lietuvai tas nozīmēs inovatīvākus interneta pakalpojumus. Mūsu intereses ir vienkāršas - lai Lietuvas interneta lietotājiem būtu pieejams pēc iespējas plašāks pakalpojumu klāsts un izvēles iespējas. Turklāt mēs gribētu, lai šādi pakalpojumi Lietuvā būtu pieejami iespējami drīz."

Februāra beigās Skuodis attālinātā sarunā ar "SpaceX" pārstāvjiem apsprieda satelītinterneta tehnoloģiju attīstības iespējas Lietuvā un Baltijas reģionā.

Kā tobrīd izteicās ministrs,

Lietuva varētu "kļūt par tiltu" satelītinterneta attīstībai Baltijas valstu un visa reģiona tirgos.

Satiksmes ministrija norādīja, ka satelītsakaru attīstība Lietuvā palīdzēs valstij sasniegt Eiropas Savienības mērķi līdz 2025.gadam nodrošināt visām mājsaimniecībām interneta ātrumu 100 megabiti sekundē (Mbps).

"Platjoslas saatelītsakari, ko nodrošina "Starlink" tehnoloģijas, ir īpaši svarīgi reģionos, kur ir nepietiekama virszemes infrastruktūra," tā uzsvēra.

Uzņēmumu Lietuvā vadīs ASV pilsone Lorena Ešlija-Dreijere.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu