Elektriskā "Nissan Ariya" izlaišana atlikta, jo trūkst nepieciešamo detaļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nissan Ariya Monako ielās
Nissan Ariya Monako ielās Foto: Nissan

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor Co." piektdien paziņoja, ka globālā pusvadītāju deficīta dēļ līdz ziemai atliek jaunā elektroauto modeļa "Ariya" laišanu tirgū, kas sākotnēji bija paredzēta vasarā.

Autoražotājs iepriekš bija ieplānojis, ka pērn jūlijā prezentētais pilnībā elektriskais modelis tirdzniecībā Japānā nonāks šīgada vidū, bet līdz gada beigām ieradīsies arī Eiropā, Ziemeļamerikā un Ķīnā.

Taču piektdien "Nissan" pavēstīja, ka klienti Japānā tagad var pasūtīt šo modeli piegādēm ziemā, bet informācija par nonākšanu citos tirgos šobrīd netiek publiskota.

Nissan Ariya Monako ielās
Nissan Ariya Monako ielās Foto: Nissan

Uzņēmuma preses pārstāve apstiprināja, ka šāds lēmums saistīts ar pusvadītāju deficītu pasaulē, kas ietekmējis autoražotājus visā pasaulē.

"Ariya" būs "Nissan" pirmais vispārējam tirgum paredzētais pilnībā elektriskais automobilis, kopš "Leaf" debijas pirms desmit gadiem.

Pusvadītāju deficītu izraisījis ievērojamais pieprasījuma kāpums pēc sadzīves elektronikas precēm koronavīrusa pandēmijas laikā, radot grūtības pusvadītāju ražotājiem saražot nepieciešamo apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu