Arī Madonas novadā bez lielām pārmaiņām - uzvar ZZS un līdzšinējais vadītājs Lungevičs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs
Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Madonas novadā pašvaldību vēlēšanās uzvarējis līdzšinējā novada vadītāja Agra Lungeviča (ZZS) pārstāvētais apvienotais Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības saraksts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Par Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības apvienoto sarakstu nobalsojuši 3646 vēlētāji jeb 41,54% no nobalsojušo kopskaita. 

Jaunajā novada domē iekļuvuši visi seši vēlēšanās startējušie saraksti.

Otrajā vietā ir "Jaunā Vienotība", par kuru nobalsojuši 1549 vēlētāji jeb 17,65%. Trešajā vietā ir Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 1176 vēlētāji jeb 13,4%. 

Ceturtajā vietā ir "Latvijas attīstībai" un politiskās partijas "Izaugsme" apvienotais saraksts, par kuru nobalsojis 901 vēlētājs jeb 10,26%. 

Piektajā vietā ir Jaunā konservatīvā partija, par kuru balsojuši 762 vēlētāji jeb 8,68%, bet sestajā vietā ir partija "Vienoti Latvijai", par kuru balsojuši 646 vēlētāji jeb 7,36%. 

Kopumā Madonas novadā nobalsojuši 8787 vēlētāji jeb 35,69% no 24 618 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem. 

Vēlēšanu rezultātā LZS saraksts ieguvis astoņus no 19 mandātiem. No šī saraksta domē ievēlēti Lungevičs, Māris Olte, Gunārs Ikaunieks, Rūdolfs Preiss, Aigars Šķēls, Guntis Klikučs, Guntis Ķeveris un Valda Kļaviņa.

Pa trīs deputāta mandātiem ieguvusi "Jaunā vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". "Jauno vienotību" Madonas novada domē pārstāvēs Andrejs Ceļapīters, Kaspars Udrass un Artūrs Grandāns. Savukārt no Nacionālās apvienības domē ievēlēti Zigfrīds Gora, Tālis Salenieks un Vilnis Špats.

Pa diviem deputātu mandātiem ieguvušas Jaunā konservatīvā partija un apvienotais "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" saraksts. Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs Vita Robalte un Sandra Maksimova. Savukārt "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" sarakstu domē pārstāvēs Artūrs Čačka un Andris Dombrovskis.

Vienu deputāta mandātu ieguvusi partija "Vienoti Latvijai". Šo partiju jaunajā novada domē pārstāvēs Andris Sakne.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu