Bauskas novadā vēlēšanās uzvarējusi NA ar trim apvienojamo novadu domju priekšsēdētājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis
Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Bauskas novada pašvaldības vēlēšanās pārliecinošu uzvaru izcīnījusi Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), kas ieguva 47,41% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Pirmais sarakstā ir līdzšinējais Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, kurš iepriekš pārstāvēja apvienību "Cilvēkiem un zemei". Otrais sarakstā bija pašreizējais Bauskas mērs Arnolds Jātnieks, kurš iepriekš pārstāvēja Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet kā trešais kandidēja Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks.

Saskaitot saņemtos plusus un svītrojumus, Jātnieku gan apsteidzis Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs, kuram sarakstā bija pēdējais jeb 22. numurs. 

Savukārt Mačeks noslīdējis no 3. uz 9.vietu.

Otro vietu vēlēšanās ieguvusi "Latvijas attīstībai" ar bijušo Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Ināru Pētersoni priekšgalā - šim sarakstam izdevies savākt 12,51% balsu. Tam seko Latvijas Reģionu apvienība ar 11,2% balsu, Jaunā konservatīvā partija ar 7,12% balsu un ZZS ar 6,72% balsu.

Iekļūšanai novada domē nepieciešamos 5% vēlēšanās neieguva politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" ar 4,86%, "Jaunā vienotība" ar 3,89% balsu, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija ar 3,11% balsu un "Saskaņa" ar 2,12% balsu.

No 1.jūlija Bauskas novadu veidos līdzšinējais Bauskas novads, Iecavas novads, kur 2017.gada pašvaldības vēlēšanās uzvarēja NA, Vecumnieku novads, kur iepriekšējās vēlēšanās uzvarēja Latvijas Reģionu apvienība, bet otro vietu ieguva NA, kā arī Rundāles novads, kur 2017.gadā triumfēja vienīgais vēlēšanām pieteiktais saraksts "Cilvēkiem un zemei".

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Latvijā nobalsojuši 34% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati. Tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Bauskas novadā nobalsoja 8889 vēlētāji jeb 27,41% balsstiesīgo, kas bija zemākais rādītājs Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu