Kuldīgas novadā teju puse balsu pašreizējās vadītājas sarakstam, bet zaudēti divi deputātu krēsli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašreizējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa piedalās Kuldīgas novada pašvaldības vēlēšanās 547.vēlēšanu iecirknī vidusskolā.
Pašreizējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa piedalās Kuldīgas novada pašvaldības vēlēšanās 547.vēlēšanu iecirknī vidusskolā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī šī gada pašvaldību vēlēšanās lielāko atbalstu guvusi līdzšinējās Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas vadītā partija "Kuldīgas novadam", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

"Kuldīgas novadam" atbalstu pauda 3654 jeb 49,70% iedzīvotāji. Šogad šī partija gan uzrādījusi nedaudz sliktāku rezultātu, jo pirms četriem gadiem par to nobalsoja kopumā 55,59% vēlētāju. Saraksta līderos ietilpst Bērziņa, SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Artis Roberts un Kuldīgas novada domes deputāte Baiba Mikāla.

Partija "Kuldīgas novadam" šajās pašvaldību vēlēšanās ieguvusi astoņas vietas, kas ir par diviem mandātiem mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās. 

Jāatzīmē, ka pēc administratīvi teritoriālās reformas Kuldīgas novada pašvaldību veido 15 deputāti iepriekšējo 17 vietā.

Otro vietu ar 981 jeb 13,34% vēlētāju atbalstu ieguvusi Zaļo un Zemnieku savienība, kuras saraksta līderi ir Kuldīgas novada domes deputāti Ruta Karloviča un Ainars Bierands, kā arī Skrundas novada domes deputāts Aivars Rudzroga.

Trešajā vietā Kuldīgas novadā ierindojas "Latvijas attīstībai" ar 939 jeb 12,77% iedzīvotāju atbalstu. Par šīs partijas saraksta līderiem izvirzīti Skrundas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece, SIA "Rīgas ūdens" projektu vadītāja Irita Grīnberga, kā arī Aizsardzības ministrijas ierēdne Ilze Smiltāne.

Tālāk seko Nacionālā apvienība ar 912 jeb 12,40% vēlētāju atbalstu. Pirmā šīs partiju apvienības sarakstā ir Kuldīgas novada pašvaldības deputāte Kristīna Ansone, aiz kuras ir SIA "Mežinieks RS" mežsaimniecības konsultante Sigita Vaivade un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma iepirkumu speciālists Renārs Sakne.

Ar 461 balsi jeb 6,27% vēlētāju atbalstu Kuldīgas novadā ievēlēta Jaunā konservatīvā partija, kuras līderi ir Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma personāla uzskaites darbiniece Evita Pētersone, kā arī Skrundas novada domes deputāti Rihards Valtenbergs un Jānis Brūveris.

No "Kuldīgas novadam" ievēlēta līdzšinējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, Kuldīgas novada domes deputāti Agris Kimbors, Inese Astaševska, Brigita Freija, Raimonds Lapuķis un Baiba Mikāla, Saldus medicīnas centra valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, kā arī SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), "Latvijas attīstībai" (LA) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" katrai jaunajā sasaukumā būs divi deputāti. No ZZS Kuldīgas novadā ievēlētas Kuldīgas novada dome deputāte Ruta Karloviča un Alsungas novada dome domes priekšsēdētāja Daiga Kalniņa, no LA domē ievēlētas Skrundas novada pašvaldība domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece un Skrundas novada pašvaldības aprūpes nama "Valtaiķi" direktore Gunita Bivbāne, savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvēs mežsaimniecības konsultante Sigita Vaivade un Kuldīgas novada pašvaldības deputāte Kristīna Ansone.

Vēl vienu mandātu ieguva arī Jaunā konservatīvā partija, kuru jaunajā sasaukumā pārstāvēs SIA "LASERN" valdes loceklis Romāns Ernsons.

Piecu procentu barjeru nepārvarēja "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV", kurai atbalstu pauda 4,82% vēlētāji.

Kopumā Kuldīgas novadā balsstiesīgo skaits šajās pašvaldību vēlēšanās bija 23 378, no kuriem balsot devās 7352 jeb 31,45% balsstiesīgie.

Arī iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Kuldīgas novadā pārliecinoši uzvarēja partija "Kuldīgas novadam", par kuru savu balsi atdeva 55,59% vēlētāji. Otro vietu vēlēšanās Kuldīgas novadā iepriekš ieņēma Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsoja 21,76% vēlētāju, bet trešajā vietā atradās Nacionālā apvienība, par kuru balsoja 11,4% balsstiesīgo vēlētāju. Kā pēdējā domē iekļuva "KPV LV", par kuru balsi iepriekšējās vēlēšanās atdeva 5,06%.

https://infogram.com/latvijas-pasvaldibu-velesanu-rezultati-1h7k2303pmg5g2x?live

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu