"Saskaņa" jau ceturto reiz pēc kārtas uzvar vēlēšanās Rēzeknē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rēzeknē pašvaldības vēlēšanās visvairāk balsu saņēmusi pie varas jau 12 gadus esošā partija "Saskaņa" ar pilsētas galvu Aleksandru Bartaševiču priekšgalā, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā. Uzvara vēlēšanās ļāvusi "Saskaņai" Rēzeknē iegūt astoņas no 15 deputātu vietām. 

Par "Saskaņu" savas balsis šajās vēlēšanās atdeva 4387 jeb 63,19%, kas ir nedaudz vairāk nekā pagājušajās vēlēšanās, kad šis politiskais spēks ieguva 59,03% balsu.

Ar būtiski mazāku balsu skaitu otrajā vietā ierindojas apvienotais saraksts, kura sastāvā ir Latgales partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zaļā partija, "Jaunā vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība. Par šo sarakstu nobalsoja 1338 jeb 19,27% balsstiesīgo.

Trešajā vietā ierindojusies Jaunā konservatīvā partija, par kuru balsoja 633 jeb 9,12%. Kā pēdējā domē iekļuvusi partija "Progresīvie", saņemot kopumā 390 jeb 5,62% balsu.

Pēdējā vietā pēc balsu skaita palikusi "Apvienība "Iedzīvotāji", kas saņēmusi kopumā 113 jeb 1,63% balsu un domē neiekļuva.

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās piedalījās 31,22% jeb 6954 cilvēki.

Vēlēšanu rezultātā "Saskaņa" Rēzeknē ieguvusi kopumā astoņus no 15 deputātu mandātiem.

No šī saraksta deputāta vietu ieguvis līdzšinējais domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī vairāki līdzšinējie deputāti - Aleksejs Grehovs, Vladimirs Bogdanovs, Aleksejs Stecs, Lidija Ostapceva, Olga Strode un Aleksandrs Irišins.

No apvienotā saraksta, kura sastāvā ir Latgales partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zaļā partija, "Jaunā vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība, deputāta mandātu ieguvusi līdzšinējie pašvaldības deputāti Ināra Groce, Jāzeps Korsaks un Juris Guntis Vjakse.

No Jaunās konservatīvas partijas saraksta deputāta vietu ieguvis Voldemārs Platacis, bet no partijas "Progresīvie" - Leila Rasima.

Jau ziņots, ka kopumā pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 328 697 iedzīvotāji jeb 34,09% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu