Ķekavas novadā ceturtdaļu balsu ieguvusi "Jaunā Vienotība"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķekavas novadā uzvarējusi pašreizējās pašvaldības priekšsēdētājas Viktorijas Baires pārstāvētā "Jaunā Vienotība" (JV), kas vēlēšanās ieguvusi 24,12% balsu.

No JV uz Ķekavas novada domi startē arī Raimonds Audzers, Andris Ceļmalnieks, Indra Priede un Arnolds Keisters.

Ar 20,13% balsu seko "Latvijas attīstībai"/"Izaugsmes" apvienotais saraksts. No tā uz vietām domē pretendē arī Juris Žilko, Rihards Gorkšs, Gatis Līcis un Irina Paegle.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) saņēmusi 15,3% balsu un tās līderi sarakstā ir Agnese Geduševa, Andis Damlics un Inese Jēkabsone.

Latvijas Zemnieku savienība ieguvusi 13,99% lielu atbalstu. LZS sarakstā pirmie kandidāti ir Aigars Vītols un Voldemārs Pozņaks.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK/"Vidzemes partijas apvienotais saraksts saņēmis 9,32% balsu. No tā uz vietām Ķekavas domē pretendē arī Kristīne Legzdiņa un Valts Variks.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) ieguvusi 5,04% balsu, un tās saraksta līderis ir Andris Vītols. Tas ir ievērojams atbalsta kritums salīdzinājumā ar iepriekšējām pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā, kad Ķekavā bija mazāks novads, - togad JKP uzvarēja ar 23% balsu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kas nepieciešams, lai iekļūtu domē.

Jau ziņots, kakopumā pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu