Noslēgušies rekonstrukcijas darbi Saulkrastu estrādē un Neibādes parkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

2020. gadā tika izstrādāts būvprojekts, un jau 2021. gada janvārī uzsākta estrādes ēkas atjaunošana un Neibādes parka labiekārtošana, lai pēc ilgstoša klusuma perioda šī vieta atkal varētu darboties atbilstoši savam profilam – kultūras un atpūtas pasākumu norisei, informē Saulkrastu novada domes pārstāve Baiba Stjade.

Lai veicinātu novada attīstību, Saulkrastu novada dome meklē aizvien jaunas iespējas gan vietējo, gan ārvalstu investīciju piesaistei. Pēdējos gados ir izdevies saņemt Eiropas Savienības līdzekļus dažādu infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai. Viens no nozīmīgākajiem projektiem ir 2017. gadā apstiprinātais projekts „Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā – „Saviļņojošā Vidzeme” sadarbībā ar Carnikavas, Salacgrīvas un Limbažu pašvaldībām.

Foto: Publicitātes foto

Neibādes parkā uzstādīti jauni gaismekļi, atjaunoti celiņi, kā arī novietoti soliņi, atkritumu urnas un velo statīvi. Apzaļumošanas darbu ietvaros izveidoti stiprinātā zāliena segumi, kas ļaus gada siltajā periodā parka teritorijā izvietot pagaidu tirdzniecības vietas, tāpat arī iekopts zāliens un pieplanēta esošā parka teritorija. Ierīkotas vairākas puķu dobes, iestādīt 13 koki un dažādi dekoratīvie krūmi.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt estrādē tika uzstādīta jauna solu konstrukcija, kas paredzēta 1948 sēdvietām. Tāpat estrādes teritorijā paredzētas 130 stāvvietas un vietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajām māmiņām ar bērnu ratiem. Ieklāts bruģis un veikta ēkas rekonstrukcija. Lai nodrošinātu estrādes atbilstību akustiskajām prasībām, tika uzstādīti akustiskie paneļi, kas apaudzēti ar vīteņaugiem, lai iederētos parka kopskatā.

Būvprojekta izstrādi un būvniecību veica SIA “Tilts”. Kopējās projekta izmaksas ir 910 752,76 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums – 714 486,85 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu