Ķekavas novadā sagaidāmas sarežģītas domes koalīcijas veidošanas sarunas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķekavas novadā sagaidāmas sarežģītas domes koalīcijas veidošanas sarunas, liecina pašvaldība ievēlēto partiju pārstāvju teiktais.

Jaunajā Ķekavas novada pašvaldībā, kuram tiks pievienots Baldones novads, pašreizējās pašvaldības vadītājas Viktorijas Baires pārstāvētā "Jaunā vienotība" (JV) ieguvusi piecus no 19 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija. Tikpat mandātu ieguvis "Latvijas attīstības"/"Izaugsmes" (LA/"Izaugsme") apvienotais saraksts.

Baire teica, ka sarunas par iespējamo sadarbību vēl tikai sāksies un JV runās ar visām partijām. Viņas ieskatā apmēram nedēļas laikā varētu rasties skaidrība par jauno Ķekavas domes koalīciju.

JV pārstāve atzina, ka noteikti notiks sarunas par sadarbību ar LA/"Izaugsmes" pārstāvjiem. Viņa uzsvēra, ka būtu gatava sadarboties ar šo sarakstu, pat neraugoties uz to, ka tajā ir viens no aktīvākajiem opozicionāriem un Baires kritizētājiem Gatis Līcis.

Savukārt LA/"Izaugsme" saraksta līderis Juris Žilko atzina, ka savus sabiedrotos vairāk saskata citās partijās, piemēram, Latvijas Reģionu apvienībā, Jaunajā konservatīvajā partijā un Nacionālajā apvienībā.

Viņam neesot iebildumu pret sadarbību arī ar atsevišķiem JV deputātiem, taču iespējamību strādāt kopā ar Bairi viņš nodēvēja par sarežģītu.

Žilko uzsvēra, ka LA/"Izaugsme" ir gatava sadarboties ar citām partijām un veidot koalīciju, kurā viņš būtu pašvaldības vadītājs un būtu iespēja nodrošināt savu redzējumu kā mainīt pašvaldības pārvaldību uz labāku.

Žilko gan piebilda, ka pašlaik runāt par to, kas patīk vai nepatīk, nav iemesla. Vēlētāji esot pauduši savu viedokli un vēlētāju redzējums ir jāņem vērā, tādēļ nepieciešams "iet kopā un vienoties par turpmāko darbu".

Žilko uzskata, ka par jauno koalīciju ir iespējams vienoties līdz pirmajai jaunā sasaukuma domes sēdei.

Kā ziņots, Ķekavas novada domes vēlēšanās Baires pārstāvētā JV ieguvusi piecus no 19 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

No JV Ķekavas novada domē ievēlēta Baire un līdzšinējā jeb "vecā" Ķekavas novada domes deputāti Andris Ceļmalnieks, Indra Priede, Arnolds Keisters un Juris Jerums.

Pieci deputāti būs arī LA/"Izaugsmes" apvienotajam sarakstam, ko pārstāvēs deputāti Juris Žilko un Gatis Līcis, futbola treneris Rihards Gorkšs, Baldones sporta kompleksa vadītājs Edgars Brigmanis un līdzšinējā Baldones novada domes deputāte Ineta Romanovska.

No Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ievēlēti Baldones domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone, Baldones domes deputāte Karina Putniņa un SIA "Linlout" valdes loceklis Mārtiņš Logins.

Latvijas Zemnieku savienību Ķekavas novadā pārstāvēs deputāti Aigars Vītols un Voldemārs Pozņaks un Ķekavas pašvaldības sporta aģentūra direktore Dace Cīrule.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK/Vidzemes partijas apvienotā saraksta ievēlēti Ķekavas novada domes deputāts Valts Variks un kooperatīvās sabiedrības "Kurland Honey" mārketinga direktore Kristīne Legzdiņa.

Jauno konservatīvo partiju (JKP) pārstāvēs tikai Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols. Tas ir ievērojams atbalsta kritums salīdzinājumā ar iepriekšējām pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā, kad Ķekavā bija mazāks novads. Togad JKP uzvarēja un ieguva piecas vietas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu