Eglītis par Šuplinskas atsaukšanu: Tas bija mūsu lēmums (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gatis Eglītis.
Gatis Eglītis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas atsaukšana no amata bija Jaunās konservatīvās partijas (JKP) lēmums, kas cita starpā saistīts ar vēlmi uzlabot partijas reitingus līdz nākamajai Saeimai, Latvijas Televīzijas diskusijā svētdien pauda JKP valdes loceklis, jaunievēlētais labklājības ministrs Gatis Eglītis.

"Tas bija mūsu lēmums," sacīja JKP pārstāvis. Viņš to saistīja ar nepieciešamību domāt ilgākā termiņā. "Šajā gadījumā līdz nākamajai Saeimai, kā mēs varam uzlabot savas organizācijas veselību," sacīja Eglītis, norādot uz vēlmi uzlabot partijas reitingus, "lai mēs spējam atgūties".

Eglītis noliedza, ka Šuplinska iepriekš nav zinājusi par partijas vēlmi viņu nomainīt ministres amatā. "Mēs runājām vairākas reizes ar viņu pirms šī lēmuma," sacīja politiķis, atzīstot, ka sarunās neesot izdevies vienoties par abpusēji labvēlīgu iznākumu.

Kā ziņots, Saeima šonedēļ par izglītības ministri ievēlēja Saeimas deputāti un agrāko angļu valodas skolotāju Anitu Muižnieci (JKP), kura amatā nomaina savu bijušo partijas biedreni Šuplinsku.

JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns iepriekš tieši nepaskaidroja, kāpēc pieņemts lēmums amatā mainīt Šuplinsku, tomēr preses konferencē Bordāns piesauca "sabiedrības intereses". Šuplinska pēc šīs rokādes ir pametusi JKP.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu