Britu tūristiem steidzot pamest Portugāli, lidostā veidojas milzīgas rindas

TVNET/The New York Times
CopyLinkedIn Draugiem X
Britu tūristi Faru lidostā
Britu tūristi Faru lidostā Foto: SCANPIX

Vairāki tūkstoši britu tūristu steidz pamest Portugāli pēc tam, kad britu valdība nāca klajā ar jauniem ceļošanas ierobežojumiem. Maijā Lielbritānija atcēla prasību ievērot pašizolāciju, ierodoties Lielbritānijā no 12 valstīm, tostarp Portugāles, ar zemu Covid-19 saslimstību. Ceturtdien, 3.jūnijā, šī prasība, ierodoties no Portugāles un tai piederošajām Madeiras un Azoru salām, tika atjaunota. 

Portugāle ir viens no iecienītākajiem britu tūristu galamērķiem, līdz ar to pēc ceļojumu ierobežojumu atvieglošanas iedzīvotāji steidza izmantot atvērtās robežas. Tāpat arī atceltā prasība ievērot pašizolāciju pavēra durvis vairākiem tūkstošiem Lielbritānijas iedzīvotāju apmeklēt notiekošās futbola Čempionu līgas spēles. Tomēr Lielbritānijas valdība ceturtdien, atbildot uz pieaugošajām bažām par jaunā Covid-19 Indijas varianta izplatību, lēma pastiprināt ieceļošanas ierobežojumus, atjaunojot prasību par pašizolācijas ievērošanu, ierodoties Lielbritānijā no vairākām valstīm, tostarp Portugāles.

Tā kā prasība stāsies spēkā no otrdienas, 8.jūnija, vairāki tūkstoši britu tūristu steidza atgriezties Lielbritānijā pirms ierobežojumu atjaunošanas. Tā rezultātā vienā no Portugāles lidostām, Faru pilsētā, šodien bija izveidojusies milzīga rinda.

Lielbritānijas valdības lēmumu smagi kritizēja vairāki tūroperatori, kā arī oficiālā opozīcija. Valdība argumentēja, ka tas ir nepieciešams solis, lai ierobežotu Indijas Covid-19 varianta izplatību Lielbritānijā un citviet. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu