Irbe: Mums pašreiz ir vismaz seši vārtsargi, kas var spēlēt izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe
Artūrs Irbe Foto: Jānis Škapars / TVNET

Sporta žurnālista Anatolija Kreipāna veidotajā rubrikā "Latvijas sporta lappuses" uz sarunu tiešsaistes žurnālā "Klik" aicinājām Latvijas slavenāko hokeja vārtsargu Artūru Irbi. Arī viņš sekoja līdzi Rīgā notiekošajam čempionātam. 

Irbe īpašu uzmanību pievērš vārtsargiem. Viņu vispirms interesē ķermeņa valoda jeb ko viņi pauž ar savām darbībām laukumā. Kļūdīties var katrs, bet Artūru interesē, kā viņi to pārvar, kāda ir atdeve, raksturs. Latvijas izlasē trīs vārtsargi un visi trīs nupat pasaules čempionātā spēlēja. Cik svarīgi zināt, ka esi pirmais?

"Svarīgi! Man pašam izlasē ilgu laiku vārtus gandrīz ne ar vienu nebija jādala," saka Artūrs par vārtsargiem Latvijas izlasē. "Mums turnīrā bija trīs labi vārtsargi. Matīss Kivlenieks uzreiz tika spēlēt, Ivars Punnenovs diezgan ātri tika vārtos, bet Jānis Kalniņš ilgi dabūja gaidīt, kamēr tiks vārtos, un nospēlēja ļoti labi. Tas nav vienkārši, un man prieks par viņu. Neesmu komandā un tāpēc negrasos analizēt vai vērtēt treneru lēmumus par vārtsargu izvēli - lai to darītu, ir jābūt iekšā komandā jeb visā procesā. Ir labi, ka visi trīs tika spēlēt, vēl jo vairāk tāpēc, ka Ivars un Jānis izgāja ar komandu visu treniņprocesu, pirms pasaules čempionāta. Abiem tas ir pirmais īstais pasaules čempionāts, bet Matīsam tā vispār bija debija, un visi trīs godam tika galā. Katrs ir citādāks, katram ir bijis savs ceļš līdz izlasei, bet visi trīs savā meistarībā ir stipri līdzīgi. Bet vēl taču ir Elvis Merzļikins un Artūrs Šilovs, arī par Kristeru Gudļevski neaizmirsīsim. Mums pašreiz ir vismaz seši vārtsargi, kas var spēlēt izlasē. Tā ka man paveicās, jo manā laikā konkurence nebija tik liela (smejas)..."

Pilnu materiālu par Artūru Irbi, viņa dalību PSRS izlasē, lasiet intervijā tiešsaistes žurnālā "Klik".

Pasaules čempionāts Rīgā noslēdzās svētdien ar Kanādas un Somijas finālcīņu. Par čempionu kronēta Kanādas izlase.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu