Koronavīruss: Aizvadītās nedēļas laikā saslimstības līmenis sarucis par 20% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pagājušajā nedēļā saslimstības ar Covid-19 līmenis Latvijā sarucis par 20%, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēdējo piecu nedēļu laikā Latvijā vērojams Covid-19 gadījumu skaits samazinājums par 60%, bet pagājušā nedēļa (22.nedēļa) pret iepriekšējo nedēļu(21.nedēļu) samazinājums ir par 20%.

Vidēji vienā dienā tika atklāti 245 jauni inficētie, bet nedēļu iepriekš tie bija vidēji 308 jauni gadījumi diennaktī. Pagājušajā nedēļā par 14,4% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 9398 testus.

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 29 pacienti dienā (nedēļu iepriekš - 46), tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 412 (iepriekš 533) pacienti.

Visās vecuma grupās un visos reģionos vienmērīgi turpinās saslimstības samazinājums.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients patlaban ir 0,85, kas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

Arī aizvadītajā nedēļā Latvija saglabā nemainīgi augstu saslimstību Eiropā. Ja Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 111 (iepriekš 155), Latvijā tas ir gandrīz divas reizes augstāks. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas - 19 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

Neraugoties uz saslimstības mazināšanos, iedzīvotāji aicināti vakcinēties pret Covid-19, jo vakcinācija ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Tāpat SPKC atgādina, ka aizvien rūpīgi jāievēro Covid-19 profilakses pasākumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu