Covid-19 Indijas variants Latvijā līdz šim reģistrēts 21 cilvēkam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Indija. Ilustratīvs foto
Indija. Ilustratīvs foto Foto: REUTERS/Danish Siddiqui

Līdz šim Latvijā 21 cilvēkam reģistrēts Covid-19 slimību izraisošā vīrusa Indijas variants, turklāt divi no viņiem miruši, šodien valdības sēdē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Indijas variants konstatēts 13 Latvijas iedzīvotājiem un pieciem ārzemniekiem. Par trijiem gadījumiem informācija saņemta tikai vakar, tādēļ vēl nav zināma šo slimnieku valstiskā piederība.

Perevoščikovs skaidroja, ka Latvijā ir ievesti pieci vīrusa Indijas varianti, tajā skaitā slimība konstatēta Liepājā trijiem jūrniekiem, kuri inficējušies uz kuģa.

Ar Indijas paveidu saslimušo cilvēku vidējais vecums ir 42 gadi, starp saslimušajiem vairāk ir vīriešu nekā sieviešu. Trīs no cilvēkiem ir stacionēti, no kuriem viens ir miris slimnīcā, bet vēl viena cilvēka nāve reģistrēta mājās, sacīja Perevoščikovs.

Saslimstība ar koronavīrusa Indijas variantu konstatēta cilvēkiem Rīgā, Liepājā, Jūrmalā, Olaines, Garkalnes, Alsungas, Siguldas un Bauskas novados, piebilda epidemiologs.

Perevoščikovs skaidroja, ka slimības simptomi bijuši gandrīz visiem saslimušajiem. Epidemiologi noskaidrojuši, ka četri cilvēki inficējušies mājsaimniecībā, pieci - ārzemēs, bet deviņos gadījumos inficēšanās vieta vēl nav noskaidrota.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu