Policistiem vajag papildspēkus, lai aizturētu dumpīgu dzērājšoferi un viņa agresīvo pasažieri (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Spraigi notikumi 4.jūnija pēcpusdienā risinājās Jaunmārupē, kur iedzīvotāji policistiem ziņoja par, iespējams, neadekvātu šoferi, kurš brauc ar Lexus automobili, bet viņa apturēšanai un savaldīšanai bija nepieciešama vairāku policijas ekipāžu iesaistīšanās. Par to vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Rupja uzvedība, necieņas izrādīšana pret apkārtējiem, tai skaitā arī policistiem formās, un situācijas eskalēšana līdz kautiņam, no kā gan izdevās izvairīties, kā arī agresija pret “Degpunktā” filmēšanas komandu - tas viss uz kāda Lexus vadītāja un viņa līdzbraucēja sirdsapziņas pēc apturēšanas uz Jaunmārupes robežas, Mazcenu alejā.

Ceļu policijas ekipāža, kas apturēja aizdomās turamo spēkratu, nesauktu palīgā kolēģus no vietējās pašvaldības un Valsts policijas, ja vadītājs neatteiktos sadarboties ar likumsargiem. Viņš uzrādīja vadītāja apliecību, taču kategoriski attiecās veikt alkohola pārbaudi. 

Šoferis bija arī agresīvi noskaņots, draudēja policistiem ar tiesu darbiem un advokātiem. Reizēm pat atklāti ņirgājās.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Tu mani gribi aizturēt? Es tūlīt uzzvanīšu savam advokātam, gribi? Eu! Tu gribi, lai es uzzvanu savam advokātam? Tev to tiešām vajag? Savāc to mašīnu. [vārds cenzēts] lūdzu. Es nebraukšu nekur, ej [cenzēts]. Nē. Klausies, davai es tev iedošu advokāta numuru. Pēc tam varēsi. Eu, klausies! Es neko neesmu darījis, man ir [cenzēts],” draudēja vīrietis.

Lexus pasažieris, kurš konflikta sākumā bija noskaņots mierīgi un mēģināja pierunāt agresīvo vīru piekrist policistu prasībām, arī pats pēkšņi sadusmojās - vispirms uz “Degpunktā” filmēšanas grupu, bet pēc tam agresiju novirzīja jau uz likumsargiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Likumsargiem nācās abus agresorus aizturēt par traucēšanu un nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu