Pavļuts: Pastāv iespēja lemt par "AstraZeneca" vakcīnu pārdošanu vai ziedošanu citām valstīm (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ņemot vērā, ka šobrīd netiek plānots izmantot ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu ievadīšanai, paveras iespēja lemt par šī ražotāja vakcīnu pārdošanu vai ziedošanu citām valstīm, valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis sacīja, ka šis jautājums ar Ārlietu ministriju būtu "jāliek dienas kārtībā".

"Es domāju, ka drīz būtu pamats runāt par kaut vai nelielu apmēru šo vakcīnu nodošanu tiem, kam tās vajadzīgas vairāk nekā mums," pavēstīja ministrs, piebilstot, ka patlaban gan jāsaglabā piesardzība, jo pamatvakcīnu ražotāju prognozes par piegādēm trešajā ceturksnī aizvien nav saņemtas.

Pēc Pavļuta paustā, daži ražotāji esot solījuši iedot prognozi līdz nedēļas beigām, un šīs informācijas saņemšana ir būtisks priekšnoteikums lemšanai par tālākajām darbībām.

Jau ziņots, ka Latvijai maija beigās piegādāti 56 000 "AstraZeneca" devu, līdz ar ko Latvijai pieejamās šīs vakcīnas rezerves pārsniedza otrās devas saņēmēju skaitu un tika apsvērts atkal izmantot šo vakcīnu pirmo devu ievadīšanai.

Iepriekš gan pastāvēja neskaidrības sakarā ar "AstraZeneca" piegādēm, līdz ar ko, lai nodrošinātu balstvakcīnas tiem, kuri jau saņēmuši vienu šī ražotāja devu, tika pieņemts lēmums par "AstraZeneca" vakcīnu neizmantošanu pirmo devu ievadīšanai.

Sakarā ar šo "AstraZeneca" piegādi veselības ministrs iepriekš valdības sēdē pavēstīja, ka ar to "mēs pilnībā nosedzam jūnijā nepieciešamo otro devu apjomu, un šī intriga ir beigusies - mums pietiek "AstraZeneca" pat ar rezervi, lai nosegtu visas nepieciešamās devas tiem, kas ir saņēmuši pirmo devu".

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu