Tirdzniecības centri gatavi iesaistīties iedzīvotāju vakcinēšanā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Galerija Centrs"
Tirdzniecības centrs "Galerija Centrs" Foto: Ieva Lūka/LETA

Tirdzniecības centri Rīgā ir apņēmības pilni savās telpās ierīkot vakcinācijas pret Covid-19 punktus, pauda vairāku tirdzniecības centru pārstāvji.

Tirdzniecības centra "Galerija Centrs" direktore Iveta Priedīte atzina, ka "Galerija Centrs" ir jau vairākkārt runājusi ar Veselības ministriju (VM) par iespējamu vakcinācijas punkta izveidošanu mūsu telpās.

"Patlaban izskatām plašas telpas ar labu ventilāciju piedāvājumu centra 4.stāvā, kur mēs varam nodrošināt gan uzgaidīšanas iespēju lielākam cilvēku skaitam, ievērojot drošās distances, gan uzkavēšanās iespēju noteiktās 15 minūtes pēc vakcinēšanās. Tāpat būtu iespēja organizēt rindu, nodrošinot distanci un paredzot navigācijas norādes, lai neveidots drūzmēšanās," sacīja Priedīte.

Viņa uzsvēra, ka telpā ir papildu ērtības medicīnas personālam. Tās visas minētas nosacījumos, kas jāizpilda vakcinēšanās punktiem. "Mēs atrodamies pašā pilsētas centrā, tuvu Vecrīgai - esam ērti sasniedzami ne tikai centra apmeklētājiem, bet arī vecpilsētā un tās tuvumā strādājošiem un dzīvojošiem cilvēkiem, un, protams, jauniešiem, kam Vecrīga ir ierasta apmeklējumu vieta. Tāpēc redzam, ka vakcinācijas kontaktpunkts "Galerijā Centrs" varētu būt labi apmeklēts," pauda tirdzniecības centra direktore.

Pēc Priedīte teiktā,

"Galerija Centrs" jau ir apliecinājusi VM, ka telpas vakcinācijas punktam tirdzniecības centrs atradīs un nodos izmantošanā bez atlīdzības,

tādējādi apliecinot gan izpratni par vakcinācijas procesa nepieciešamību pandēmijas ierobežošanā, gan sniedzot savu ieguldījumu šajā procesā kā daļu no "Galerijas Centrs" korporatīvās atbildības.

"No "Galerijas Centrs" puses gribu apliecināt, ka mēs esam ieinteresēti, lai pēc iespējas ātri situācija normalizējas, un ja varam kaut kā to veicināt, ar prieku darām," uzsvēra Priedīte.

Arī tirdzniecības centra "Domina Shopping" direktore Dina Bunce apliecināja, ka "Domina" ir gatava savās telpās iekārtot vakcinācijas punktu, lai šo procesu padarītu pieejamāku un ērtāku gan tirdzniecības centra apmeklētājiem, gan visiem citiem interesentiem. Par to jau ir informēta Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļa, un tagad "Domina Shopping" gaida norādes par tālākajiem soļiem.

"Ticam, ka spēsim vakcinācijas punktu pie mums ierīkot un tajā plūsmu organizēt veiksmīgi, jo

iepriekšējos gados jau guvām līdzīgu pieredzi, organizējot vēlēšanu iecirkņu darbību.

Vienlaikus vēršam uzmanību - "Domina Shopping" iestājas ne vien par drošu iepirkšanos, bet arī vienlīdzīgām tiesībām un viedokļu dažādību, tāpēc pie mums gaidīts ir ikviens apmeklētājs," uzsvēra Bunce.

Tāpat arī tirdzniecības centra "Rīga Plaza" pārstāvji apliecināja gatavību savās telpās izvietot vakcinācijas punktu. Pašreiz notiekot sarunas ar NVD Vakcinācijas projekta nodaļu par visu nepieciešamo, kas abām iesaistītajām pusēm paveicams, lai "Rīga Plaza" telpās varētu tuvākajā laikā atvērt vakcinācijas punktu.

Savukārt tirdzniecības centra "Galleria Riga" vadītāja Zane Šulca pastāstīja, ka "Galleria Riga" jau šā gada 9.martā toreizējam VM Vakcinācijas projekta birojam, kas tagad ir NVD Vakcinācijas projekta nodaļa, proaktīvi nosūtīja piedāvājumu izvietot vakcinācijas punktu "Galleria Riga" telpās. "Diemžēl uz to nesaņēmām atbildi, lai arī piedāvājums bija bezatlīdzības formā un bijām gatavi iesaistīties nekavējoties. Proti, jau tad bijām pārliecināti, ka mūsu iesaiste, kā arī "Galleria Riga" ērtā atrašanās vieta un pieejamība veicinātu sabiedrības vakcinēšanas procesu," sacīja Šulca.

Pašreiz gan pārrunas ar NVD notiekot un,

visticamāk, jau nākamās nedēļas vidū "Galeria Riga" telpās vakcinācijas punkts uzsāks darbu.

"Plānots, ka vakcinācija tiktu organizēta gan pēc pieraksta, gan brīvās rindas formā," skaidroja Šulca.

Tirdzniecības centra "Akropole" vadītāja Zane Kaktiņa atzīmēja, ka veikt vakcināciju pret Covid-19 "Akropole" zemāk telpās jau ir iespējams - to nodrošina tirdzniecības centrā esošais vakcinācijas kabinets "Veselības centrs 4" filiālē.

"Patlaban izskatām iespējas izvietot savās telpās vēl vienu vakcinācijas punktu un esam sarunu procesā ar Vakcinācijas centru; skaidrība par to varētu būt tuvākajā laikā," sacīja Kaktiņa.

Jau vēstīts, ka vakcinācijas pret Covid-19 punkti tirdzniecības centros varētu pakāpeniski sākt darboties no 16.jūnija, otrdien valdības sēdē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Plānots, ka vakcinācijas punktu darbības laiks būs līdz šī gada 31.decembrim.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu