Dzērājšoferis ar busu taranē policistu auto, mēģinot aizbēgt (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Svētdien, 6. jūnijā, likumsargi saņēma informāciju, ka kāda „Mercedes-Benz Sprinter” vadītājs, iespējams, ir sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā. Auto tika pamanīts Jēkabpils novadā, tomēr vadītājs uz policistu aicinājumu apstāties nereaģēja, sāka bēgšanu un par notikušo izpelnījās kriminālprocesu un divus adminstratīvos procesus.

Kā liecina ieraksts Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Facebook kontā, Norādītajām pazīmēm atbilstoša automašīna tika pamanīta Jēkabpils novada Krustpils pagastā. Kad policijas amatpersonas aicināja transportlīdzekļa vadītāju apstāties, viņš nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un uzsāka bēgšanu, kuras laikā tika bojāta dienesta automašīna. Transportlīdzekli izdevās apturēt Jēkabpilī, Rīgas ielā.

Kad likumsargi 1997. gadā dzimušajam vīrietim veica alkohola pārbaudi, viņa izelpā tika konstatētas 2,90 promiles.

Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka autovadītājam nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Policisti vīrieti aizturēja Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā.

Saistībā ar notikušo ir sākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat sākts viens administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, respektīvi, par bēgšanu. Par šo pārkāpumu 1997. gadā dzimušajam vīrietim piemērots naudas sods 1200 eiro, kā arī atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 5 gadiem. Otrs administratīvā pārkāpuma process sākts par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, neievērojot drošu intervālu, un vīrietim piemērots naudas sods 25 eiro.

Valsts policija aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un pārgalvībai var būt traģiskas sekas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu