Autodīleri gatavojas izstādei Auto 2021, kas būs bagātāka un krāšņāka nekā iepriekšējos gados

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Covid-19 dēļ pasaulē tika atceltas un joprojām nenotiek auto izstādes, kas vieš bažas par to nākotni. Jaunākās vēstis liecina, ka ziņas par autoizstāžu nāvi ir stipri pārspīlētas. Jau jūlijā autoražotājus un skatītājus pulcēs pirmā lielā autoizstāde Eiropā - Barselonas motoršovs Spānijā. Pirms nedēļas vai divām 2022. gada izstādes datumus izsludināja krahu piedzīvojušās Ženēvas autoizstādes rīkotāji.

Starptautiskajai autoizstādei Rīgā, Ķīpsalā bija jānotik jūnijā, taču rīkotāji BT-1 izsludinājuši jaunus datumus. 25. jeb jubilejas izlaidums ieplānots no 24. līdz 26. septembrim. Vai sarosīsie arī dalībnieki? Autoziņas aptaujāja jaunu automašīnu tirgotājus.

"Autoizstādi mēs noteikti gaidām. Ja situācija ļaus, mēs tur būsim. Īpaši Hyundai dēļ, jo tam šis ir vēsturiski nozīmīgs gads. Visa līnija ir atjaunota, un gaidām jaunos modeļus. Jābūt Hyundai Bayon un Hyundai Ioniq 5 elektromobilim. Kur vēl labāk tos prezentēt, ja ne autoizstādē?" saka Uģis Dermanis, Skandi Motors, Hyundai zīmola vadītājs.

Hyundai zīmola vadītājam piebalso Autobrava tirdzniecības vadītājs Rihards Mežoks, arī solot kādu pirmizrādi.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Rihards Mežoks, Autobrava tirdzniecības vadītājs: "Viennozīmīgi plānojam dalību izstādē. Redzam, ka cilvēkiem ir interese. Izmanto iespēju apskatīt, kas tirgū aktuāls, lai vieglāk izlemtu. Varēsim redzēt Cupra ģimeni. Iespējams, ka varēsim prezentēt elektromobili Cupra Born."

Izstādes rezerves izlaidumā, ko BT-1 izdevās sarīkot ierobežojumu atslābuma brīdī 2020. gada rudenī, pārsteigumu skatītājiem un dalībniekiem sagādāja Audi atgriešanās vietējā motoršovā pēc gandrīz 10 gadu pārtraukuma. Vai četri riņķi pagodinās Ķīpsalu arī šoruden?

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Gatis Balgalvis, Moller Auto Rīga direktors: "Pilnīgi noteikti. Ja situācija ļaus, mēs piedalīsimies. Pagājušajā gadā iemēģinājām ar Audi brendu. Rezultāti bija labi, piedalīsimies."

Parasti autotirgotājiem tīk pavasara izstādes, taču šoreiz rudens pat būs izdevīgāks laiks, jo varēs sagaidīt jaunos modeļus.

Gatis Balgalvis: "Ja parasti dīleriem izdevīgāka būtu izstāde pavasarī, tad mums izdevīgāks būs rudens, jo gaidām Audi Q4 e tron, ko mēs noteikti izstādē gribēsim parādīt."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Premium autoražotāji parasti vēsi izturas pret nacionālajām autoizstādēm. Gatis Balgalvis to uzskata par novecojušu attieksmi.

Gatis Balgalvis: "Ar premium brendiem mēs paceļam izstādes līmeni, un, cik tālu pacelsim, tik mūsu mērķauditorija sāks nākt. Es aicinu citus premium brendus piedalīties. Cik prestižu to uztaisīsim, tik cilvēki to apmeklēs. Premium nav divreiz pārāks cenā, salīdzinot ar vidējie modeļiem. Kampaņu modeļos mēs esam ļoti tuvu cenās, aprīkojumā un tā tālāk."

Auto 2020 notika sarežģītos apstākļos, un daudzi dalībnieki pēdējā brīdī dalību atteica. Tukšās platības aizņēma citu ražojumu pārstāvji. Pēc pusgada atklājas, ka savā ziņā tas bija pat ieguvums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu