Iztin Latviju savā stāstā – 35 velomaršruti jaunizveidotajos novados (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Riteņbraucēju pasaulē ar vārdu "iztīt" nereti tiek aizstāts "braukt ar velo", taču šoreiz "iztin Latviju" nenozīmē vien izbraukt ar velo. Tas nozīmē doties izaicinājumā un piedzīvojumā, lai paša spēkiem "iztītu" mūsu novadu stāstus, ainavas un ļaudis kā dzijas kamolīšus, uzzinot un ieraugot košākās no krāsām.

Latvijas apceļošanas piedzīvojums "Iztin Latviju" piedāvā doties aizraujošā mūsu zemes iepazīšanas un izpētes piedzīvojumā, izbraucot unikālus, īpaši šim piedzīvojumam veidotus, maršrutus katrā no 35 jaunajiem Latvijas novadiem, TVNET informē idejas autors Krišjānis Ratiniks, kurš pašmāju velo aprindās pazīstams kā Velomens. 

Šogad lauzti šķēpi, dalīti novadi un mainītas robežas kartē, taču ir lietas, kuras paliek nemainīgas – tā ir mūsu daba, mūsu zeme, zvēri, upes un pļavas. Mūsu māju un piederības sajūta. Svarīgi sev atgādināt būtiskāko un pietuvināties pirmsākumam.

Foto: Publicitātes foto

Katrs velomaršruts sevī slēpj īpašas, vēsturiskas un ainaviskas vietas ar nepieradinātiem mežiem un takām, atklājot pārsteidzošākās no ainavām. Katra unikālā maršruta tapšanai talkā nākuši gan novadnieku stāsti un padomi, gan personīgā pieredze un Latvijas apceļošana, kurai Ratiniks veltījis daudzus gadus, ar velosipēdu izbraukājot Latviju krustu šķērsu. Turklāt katrā no 35 maršrutiem pavisam noteikti būs iespējams sastapt savvaļas zvērus, kā arī veldzēties kādā upē, ezerā vai karjerā.

Pats Ratiniks saka, ka, neraugoties uz to, ka maršrutos būs tādi posmi, par kuriem neraksta ceļvežos, tomēr pats svarīgākais nav kādi īpaši apskates objekti, bet gan pats ceļš, daba un ainavas, kas liek elpai aizrauties.

"Iztin Latviju" veidota kā piedzīvojumu spēle, kuras laikā divu gadu garumā – šogad pieejami 18 maršruti, savukārt otrajā gadā atlikušie 17, ikvienam būs iespēja sev ērtā laikā doties piedzīvojumā, veicot vienu maršrutu, lai atklātu nākamo. Starta pakā katrs dalībnieks iegūst 4 izplānotus maršrutus 4 novados, izbraucot vismaz vienu no tiem, spēlētājam būs iespēja atklāt nākamo. Un kas būtiski – braucienā var doties sev ērtā laikā un tas nav jādara vienam – piedzīvojumā var doties ar draugiem, ģimeni vai izmantot to kā pasākumu kopā ar kolēģiem.

Foto: Publicitātes foto

Lai novadu izpētei piešķirtu kādu devu sportiskā azarta, katrs dalībnieks, kurš būs veicis vismaz 10 posmus, saņems vērtīgu dāvanu no SIA Velomens, piedalīsies izlozē par vērtīgu velosomu iegūšanu, kā arī iespēju iegūt dalību pasākumā "Velorealitāte 2022".

Tās nav sacensības – tā ir katra iespēja atklāt, piedzīvot, ieraudzīt un sadzirdēt to, kā elpo mūsu zeme, kā smaržo mūsu meži un pļavas, kā čalo upes un saule apstaigā laukus, lai sajustu katra novada un mūsu Latvijas skaistumu un spēku.

Informācija par novadu velomaršrutiem šeit.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu