Jonass: tagad piebremzēju, lai pirmajā posmā būtu atkopies un gatavs startam (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Bavo Swijgers (@shotbybavo)

13. jūnijā Krievijā, Orļonokā norisināsies MXGP pirmais posms, kurā startēs latviešu vadošais motosportists, vairākkārtējais Baltijas čempiona un pasaules junioru čempiona titula ieguvējs, kā pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass.

Šogad motosportists pārstāvēs “Standing Construct GasGas Factory Racing” komandu un startēs Pasaules čempionātā MXGP klasē. “Līdz šim ar komandu viss ir aizritējis ļoti labi un pozitīvi. Ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu. Pagaidām plānā ir tikai pasaules čempionāta posmi motokrosā. Ja būs iespēja, tad startēšu arī kādā Latvijas čempionātā. Tas viss būs atkarīgs, kā noritēs sezona,” saka Pauls Jonass.

Taujāts par to, kā norit sagatavošanās darbi 2021. gada motokrosa sezonai, Pauls Jonass stāsta, ka “viss notiek, ir pēdējā nedēļa pirms sezonas sākuma. “Tagad viss tiek nedaudz piebremzēts, lai pirmajā posmā būtu atkopies un gatavs startam. Lai nebūtu iesēdies sagurums. No novembra cītīgi trenējos ar motociklu. Ir bijis labs sagatavošanās periods. Viss ir tiešām labi. Tagad galvenais ar vēsu prātu jāsāk sezona.”

Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Bavo Swijgers (@shotbybavo)

Pauze talantīgajam motokrosa braucējam ir bijusi ilga. Pēdējās sacensības viņš aizvadīja pagājušā gada martā, tās viņam nav bijušas vairāk kā gadu. “Ar nepacietību gaidu pirmo startu. Šobrīd esmu mierīgs, bet gan jau sacensību dienā tāpat būs neliels stresiņš un iestāsies adrenalīns. Pirmajos posmos galvenais būs aizvadīt stabilas sacensības, bez liekiem piedzīvojumiem. Mans uzdevums ir šo sezonu iesākt mierīgi, lai tās vidū jau būtu savā vislabākajā formā un gatavs cīnīties par līdera pozīciju,” atklāj Pauls Jonass.

Krievijā viņš ir startējis trīs reizes - divas reizes ar MX2 motociklu un vienu reizi ar MXGP. “Šī trase ir cieta un ātra. Man patīk. Cik man zināms, tad daudziem braucējiem tā nepatīk. Man pretenziju pret šo trasi nav. Būsim tur, tad redzēsim, kā man tur ies un veiksies. Mans novēlējums līdzjutējiem ir - 13. jūnijā ieslēgt TV, skatīties un fanot. Galvenais saglabāt pozitīvismu un viss būs kārtībā,” ar smaidu sejā saka Pauls Jonass.

Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Bavo Swijgers (@shotbybavo)

Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis: ”Mazākā kļūda vai trauma var liegt izcīnīt augstu vietu sezonas kopvērtējumā. Cik motokrosā vispār var braukt ar vēsu prātu, tik arī būtu tas jādara. Cik zinu, tad Pauls ir ļoti labi sagatavojies. Viņš ir atguvis savu fizisko formu, arī ar tehniku un jauno komandu ir apmierināts. Šobrīd viss ir paša rokās. Būs interesanti vērot un ļoti ceru, ka Paulam izdosies veiksmīgs sezonas sākums.”

MXGP 2021 sacensību kalendāra pirmie trīs posmi:

posms 13. jūnijā Krievijā;

posms 27. jūnijā Anglijā;

posms 4. jūlijā Itālijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu