Pretēji gaidītajam, pērn samazinājies no jauna izsniegto "ātro kredītu" skaits

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kaut arī varētu sagaidīt, ka pandēmijas izraisītais bezdarba pieaugums un kritums ienākumos varētu likt daļai iedzīvotāju meklēt pagaidu risinājumu pie nebanku kreditētājiem, tā saukto "ātro kredītu" skaits samazinājies, trešdien vēstīja TV3 ziņas.  

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) apkopotie dati par pērno gadu, kad Covid-19 pandēmijas dēļ dažādi ierobežojumi tika noteikti jau kopš marta vidus, liecina, ka no jauna izsniegto kredītu apjoms pret gadu iepriekš sarucis par 16%.

PTAC vadītāja Baiba Vītoliņa raidījumā pieļāva, ka patērētāju rīcību ietekmējušas bailes un neskaidrība par nākotni, kas varētu ierobežot iespējas kredītus atdot.

Aizdevumu struktūra liecina, ka visvairāk pie nebanku kreditētājiem vēršas, lai gūtu aizdevumu auto iegādei, to arī ieķīlājot.

Vienlaikus kopš 2013. gada, kad PTAC sāka ievākt statistiku, pamazām uzlabojusies tā sauktā ”kredītportfeļa kvalitāte”. To, ka laikus neatdotu vai kavētu kredītu īpatsvars mazinās, skaidro ar izmaiņām, kas ierobežo aizņemties uzreiz vairākās vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu