Uz "Rīgas ritmi 2021" skatuves: Viktors Ritovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Ritovs
Viktors Ritovs Foto: publicitātes

Festivālā "Rīgas ritmi 2021" uzstāsies gan ārzemju zvaigznes, gan vietējie mākslinieki. Piedāvājam nelielu sarunu ar daudz pieredzējušo pašmāju pianistu Viktoru Ritovu, kurš kopā ar apvienību "Riga Jazz Allstars" un jauno, daudzsološo dziedātāju Paulu Saiju festivālā uzstāsies 1. jūlijā pulksten 20.00 mūzikas namā "Daile".

Ar ko īpašs šķiet 2021. gada festivāls “Rīgas ritmi”?

Domāju ka visiem mūsu mūziķiem beidzot pienākusi tā laimīgā diena, kad realitātē atkal satikt savus klausītājus. Ir svarīgi dalīties ar savām emocijām, mūziku, noskaņu un arī saņemt pretī aplausus, smaidus, skatienus. Jo galu galā mēs spēlējam un koncertējam klausītājiem, nevis tikai paši sev.

Ko festivālā sagaidīt no jūsu uzstāšanās?

Mēs piedāvāsim jaunu programmu un izpildīsim to kopā ar jauniem, ļoti talantīgiem māksliniekiem. Varu droši apsolīt – būs interesanti, forši un arī negaidīti!

Cik nozīmīga mūsdienās šķiet dzīvā muzicēšana un improvizācija?

Dzīvā muzicēšana vienmēr ir svarīga. Neatkarīgi no vīrusiem, laika apstākļiem u.c. negadījumiem. Mūzika dāvina cilvēkiem labas emocijas.

Kurš būtu tavs sapņu mākslinieks, kurš varētu uzstāties festivālā “Rīgas ritmi” un kāpēc?

Es labprāt vēlreiz uzstātos ar austrāliešu džezmeni Džeimsu Morisonu, vācu džeza bundzinieku Volfgangu Hafneru un amerikāņu džeza basistu Metjū Garisonu. Viņi ir ārkārtīgi sirsnīgi, atsaucīgi, kolosāli mūziķi. Ar vienreizēju humora izjūtu. Ir mūziķi, ar kuriem vienkārši var uzstāties bez liekām emocijām, un ir tādi, ar kuriem svarīgi aprunāties, padalīties ar savām problēmām vai tāpat sirsnīgi patērzēt. Un tādu mūziķu, starp citu, nav nemaz tik daudz.

Kādi ir tavi tuvākās nākotnes plāni?

Ar Latvijas Radio bigbendu gatavojam dažādas programmas, ierakstus. Ar Māra Briežkalna kvintetu gatavojamies uzstāties džeza festivālā Itālijā, kā arī apciemot Latvijas koncertskatuves.

Novēlējums festivāla apmeklētājiem un vispār kvalitatīvas dzīvās mūzikas cienītājiem!

Nāciet uz koncertiem, klausieties mūsu māksliniekus! Novēlu labu noskaņojumu, pozitīvas emocijas, foršas, pazīstamas kompozīcijas jaunās krāsās un skaņās!

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas aula.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu