Navaļnijs: Kad korupcija ir valsts varas pamatā, korupcijas apkarotāji kļūst par ekstrēmistiem (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs savā “Instagram” kontā publiskojis ierakstu ar komentāru par tiesas lēmumu atzīt Navaļnija politiskās organizācijas par ekstrēmistiskām, aizliedzot to darbību, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Kad korupcija ir valsts varas pamats, korupcijas apkarotāji kļūst par ekstrēmistiem,” teikts Navaņija paziņojumā.

Viņš tiesu, kas pieņēma attiecīgo lēmumu, nodēvēja par apsmieklu, atgādinot, ka lietas materiāli tika pasludināti par valsts noslēpumu.

Tiesa trešdien apmierināja Maskavas prokuratūras prasību atzīt par ekstrēmistiskām organizācijām un aizliegt Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), Pilsoņu tiesību aizsardzības fondu (FZPG) un sabiedrisko kustību "Navaļnija štābi".

Ar šo tiesas lēmumu tiek likvidētas nekomerciālās organizācijas FBK un FZPG, kā arī apturēta "Navaļnija štābu" darbība.

“Lietas izskatīšana notika slēgtā sēdē. Es tajā nepiedalījos, lai arī mēs to pieprasījām, mani pat neuzaicināja. Kāpēc aicināt Navaļniju? Izskatīja taču tikai Navaļnija dibinātā FBK lietu. Un vēl tur rakstīts “Navaļnija štābi”. Kāda gan Navaļnijam ar to saistība un kāpēc viņam jāpiedalās tiesā?” raksta Navaļnijs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 4.jūnijā parakstīja likumu, kas liedz Navaļnija atbalstītājiem kandidēt vēlēšanās.

Likums aizliedz kandidēt vēlēšanās to organizāciju līderiem, locekļiem un atbalstītājiem, kas atzītas par ekstrēmistiskām vai teroristiskām, bet tas acīmredzami vērsts pret Navaļnija reģionālo štābu tīklu un viņa dibināto Korupcijas apkarošanas fondu.

Savā ierakstā Navaļnijs arī aicina visus savus atbalstītājus piedalīties “Gudrajā balsošanā”, kuras mērķis cīnīties pret valdošo partiju “Vienotā Krievija” septembrī gaidāmajās Valsts domes vēlēšanās.

“Tūlīt visu sapratīsim. Tiksim skaidrībā. Mainīsimies un pielāgosimies, bet no saviem mērķiem un idejām neatkāpsimies. Tā ir mūsu valsts, un citas mums nav,” uzsver Navaļnijs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu