Šarlotes un Valdemāra ielas krustojums: līnijas savilktas, taču nejēdzības turpinās (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Tie auto un motobraucēji, kuru maršrutā ietilpst Krišjāņa Valdemāra iela, noteikti zina, kādas situācijas mēdz veidoties krustojumā ar Šarlotes ielu. Lai minēto satiksmes mezglu padarītu drošāku, ir uzkrāsots marķējums, kas skaidri norāda braukšanas kārtību. Novērojumi šai vietā gan liecina, ka aizvien ir daudz tādu autovadītāju, kas, šķiet, virzienā uz centru vēlas pēc iespējas ātrāk pamukt no Valdemāra ielas un lielā ātrumā dodas pāri visām līnijām, radot bīstamas situācijas sev un citiem.

Raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots atgādina, ka šajā vietā agrāk bija

"liels, plats, aptuvens krustojums, līdzīgi kā Avotu, Asaru un Lienes ielas krustojumā, kur šoferi brauc visos virzienos un nekādu apzīmējumu tur nav."

Tagad te ir savilktas līnijas, un pēc tām var saprast, ka no mazākas nozīmes ielas ir jāizgriežas perpendikulāri Valdemāra ielai, jāpārliecinās, vai kāds netuvojas, un tad var veikt pagriezienu.

Tāda pati situācija ir, braucot pa Valdemāra ielu, – pēc līnijām ir skaidrs, ka jāiebrauc krustojumā, jāpagriežas perpendikulāri, un tikai tad to var šķērsot.

Iepriekš šajā vietā šoferi brauca kā pagadās, tāpēc jauninājums ir vērtējams kā noderīgs, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību.

Zebras vadītājs norāda, ka bīstamību šeit rada ievērojamās ātruma atšķirības, jo tie šoferi, kas brauc taisni pāri uzvilktajām līnijām, pārvietojas krietni lielākā tempā nekā tie, kuri seko norādēm uz ceļa.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Šā iemesla dēļ var veidoties konflikta situācijas ne tikai ar transportlīdzekļiem, kas vēlas izgriezties uz Valdemāra ielu, bet arī gājējiem un velobraucējiem, kuriem pat uz ietvēm abās Šarlotes ielas pusēs ir izveidotas lēzenas nobrauktuves.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu