ĀM: Krievijas varasiestāžu rīcība negatīvi ietekmēs Krievijas pilsonisko sabiedrību ilgtermiņā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas ēka ar NATO un Baltijas republiku karogiem.
Ārlietu ministrijas ēka ar NATO un Baltijas republiku karogiem. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Ārlietu ministrija šodien nosodīja Krievijas rīcību, kvalificējot Navaļnija vadītās organizācijas kā ekstrēmas, kā arī liedzot iespēju sabiedrībai piedalīties korupcijas apkarošanā. Tāpat ĀM savā ziņojumā uzsvēra, ka šāda rīcība negatīvi ietekmēs Krievijas pilsonisko sabiedrību ilgtermiņā. 

9.jūnija Maskavas slēgtās tiesas lēmums noteikt Navaļnija vadīto nevalstisko organizāciju "Fonds cīņai pret korupciju" un sabiedriskās organizācijas "Navaļnija atbalsta štābi" par ekstrēmistiskām organizācijām ir politiski motivēts solis pilsoniskās sabiedrības ierobežošanai, uzsvēra ĀM.

Latvija stingri nosoda Krievijas varas iestāžu rīcību, liedzot sabiedrībai iespēju iesaistīties korupcijas apkarošanā, apspiežot neatkarīgos politiskos oponentus un iznīcinot opozīcijas līdera Navaļnija sabiedriski politisko kustību. Pieņemtais lēmums vēl vairāk ierobežos opozīcijas kandidātu iespējas piedalīties Krievijas valsts domes vēlēšanās septembrī, paredz Latvijas ĀM, norādot, ka šis lēmums ilgtermiņā negatīvi ietekmēs Krievijas pilsonisko sabiedrību un tās demokrātiskās brīvības un tiesības.

Latvija atkārtoti aicina Krieviju ievērot demokrātijas pamatvērtības un starptautiskās saistības, ko tā uzņēmusies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā un Eiropas Padomē. Tāpat ĀM atkārtoti pieprasa garantēt nepamatoti apcietinājumā esošā opozīcijas līdera Navaļnija drošību un veselību, atbrīvot viņu un izbeigt politisko vajāšanu atbilstoši Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu