Rinkēvičs: Cieša Polijas un Latvijas sadarbība ir būtiska, lai nodrošinātu spēcīgu kolektīvo aizsardzību reģionā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien tikšanās laikā Latvijas un Polijas ārlietu ministri pārrunāju abu valsti divpusējās attiecības, kā arī pieskārās Baltkrievijas un citiem ar reģiona drošību saistītiem jautājumiem.

Ceturtdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) tikās ar Polijas ārlietu ministru Zbigņevu Rau, kuram tā bija pirmā vizīte Latvijā kopš stāšanās ārlietu ministra amatā. Tikšanās laikā ministri pārrunāja Latvijas un Polijas divpusējās attiecības, drošības un ārējo attiecību jautājumus, tostarp situāciju Baltkrievijā un Krievijā, kā arī reģionālās sadarbības aktualitātes.

Latvijas un Polijas ārlietu ministri atzinīgi novērtēja ciešo sadarbību un aktīvo politisko dialogu abu valstu starpā, uzsverot, ka šis ir īpašs gads, jo tiek atzīmēta Latvijas un Polijas diplomātisko attiecību simtgade. Rinkēvičs arī pateicās Polijai par tās ieguldījumu Latvijas drošības nodrošināšanā, piedaloties Kanādas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

"Latvijas un Polija ir stratēģiskie partneri drošības jomā. Cieša abu valstu sadarbība ir būtiska, lai nodrošinātu spēcīgu kolektīvo aizsardzību reģionā," pauda Latvijas ārlietu ministrs.

Savukārt Rau augstu novērtēja Latvijas valsts sniegto atbalstu poļu minoritātei valodas apguvē un kultūras attīstīšanā Latvijā.

Pārrunājot ārējo attiecību jautājumus, Rinkēvičs uzsvēra Latvijas un Polijas kopīgo nostāju Krievijas jautājumā, tajā skaitā Eiropas Savienībā un citos starptautiskos formātos. "Šāda pieeja būtu jāturpina arī nākotnē," pauda Latvijas ārlietu ministrs.

Attiecībā uz situāciju Baltkrievijā ministri bija vienoti uzskatos, ka Eiropadomes secinājumi par sektorālajām sankcijām būtu jāievieš pēc iespējas ātrāk.

Abi ministri arī uzsvēra reģionālās sadarbības nozīmi un bija vienisprātis, ka jāturpina kopīgi veicināt Trīs jūru iniciatīvu, popularizējot to un piesaistot jaunus partnerus gan Eiropā, gan ārpus tās.

Rau ir Polijas ārlietu ministrs kopš 2020.gada 26.augusta. Darba vizītes laikā Polijas ārlietu ministrs tikās arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu