Piektdiena būs saulaina, silta, dažviet rībēs pērkons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ciblas novada Zvirgzdenes pagasts.
Ciblas novada Zvirgzdenes pagasts. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien Latvijā, pūšot lēnam vējam un sildot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +21..+26 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Agrā piektdienas rītā vietām Latvijā redzamība miglā nepārsniedz simts metru, valsts lielākajā daļā spīd saule, liecina meteoroloģiskā informācija.

Biezākā migla īsi pēc pieciem rītā bija pie Daugavas starp Jēkabpili un Daugavpili, arī vietām valsts centrālajā daļā un Liepājas pusē.

Mākoņaināks laiks ir valsts dienvidos, dažviet iespējams lietus.

Vēja vietā ir vien vēsma un bezvējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija +8..+13 grādi, piekrastē vietām +15 grādi, Rīgā līdz +17 grādiem. Deviņos rītā valsts lielākajā daļā būs +17..+21 grāds.

Rīgā īsi pēc saullēkta pārsvarā skaidras debess, dūmaka, bezvējš, gaisa temperatūra no +10 grādiem lidostā līdz +17 grādiem Daugavgrīvā.

Dienas gaitā saule iesildīs gaisu līdz +21..+26 grādiem.

Veidosies lietus mākoņi, gaidāms arī pērkona negaiss.

Iepriekšējās dienās vairāk nokrišņu bija valsts austrumu daļā, bet šoreiz lietus mākoņi aktīvāk augs Zemgalē un arī Kurzemē, bet ne piekrastē.

Mākoņi galvenokārt izlīs uz vietas, lietus neskars plašu teritoriju. Lokāli gaidāms stiprs lietus, iespējama krusa un lielas vēja brāzmas.

Rīgā piektdien gaidāms līdz +25 grādiem silts laiks, zemāka temperatūra saglabāsies jūras tuvumā. Iespējams lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, pēcpusdienā - mērens ziemeļu vējš.

Laikapstākļus neietekmē ne anticikloni, ne cikloni. Atmosfēras spiediens visā Latvijā aptuveni 1015 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +20..+25 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.jūnijā bija +35 grādi Portugālē un +38 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu