Ūdens jūrā uzsilis līdz +20 grādiem, Bābelītī - pat līdz +23

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki peldas Velnezera atpūtas teritorijā Juglā. Ilustratīvs foto
Cilvēki peldas Velnezera atpūtas teritorijā Juglā. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Peldvietās Jūrmalā un citās cietās ūdens temperatūra jau vairākas dienas svārstās +18..+20 grādu robežās, savukārt Rīgā siltākā peldvieta ir Bābelīša ezers, liecina pašvaldību apkopotā informācija.

Piektdienas rītā Jūrmalas peldvietās Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros ūdens temperatūra ir aptuveni +20 grādi, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem ūdens temperatūra Liepājas un Ventspils ostā ir +15 grādi, Skultes ostā nepilni +17 grādi, Kolkā +18 grādi, Rojā un Mērsragā nepilni +20 grādi, Lielupes grīvā +21 grāds.

Satelītu datos redzams, ka siltākais ūdens Latvijas piekrastē saglabājas Rīgas līča rietumu un dienvidu piekrastē, aukstākais ūdens - Dienvidkurzemes un Ziemeļvidzeme piekrastē.

Ūdens temperatūra lielajos ezeros ir +16..+21 grāds, tai skaitā +17 grādi Ķīšezerā.

Rīgas domes sniegtie dati gan liecina, ka peldvietā Ķīšezerā ūdens temperatūra sasniedz +20 grādus.

Ūdens temperatūra daudzās upēs - tai skaitā Ventā, Lielupē, Aiviekstē un daudzviet Daugavā - pakāpusies līdz +20..+22 grādiem, liecina LVĢMC informācija.

Sestdien gaidāms dienvidu, dienvidrietumu vējš, tādēļ iespējama krasa ūdens temperatūras pazemināšanās Rīgas līča rietumu un dienvidu piekrastē.

Bābelīša ezerā Rīgā ūdens temperatūra sasniegusi 23 grādus, Daugavā Ķīpsalā ūdens iesilis līdz 19 grādiem, bet Lucavsalā ūdens temperatūra paaugstinājusies līdz 17 grādiem. Ūdens temperatūra Rumbulā ir 16 grādi.

Arī Rīgas jūras līča peldvietās Vakarbuļļos un Daugavgrīvā ūdens temperatūra ir 16 grādi, bet Vecāķos tā sasniedz 19 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu