Rinkēvičs atzinīgi vērtē Abrahamanova veikumu mazākumtautītu tiesību aizsardzībā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Tiekoties ar Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Kairatu Abrahmanovu, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atzinīgi vērtēja komisāra veikumu mazākumtautību tiesību aizsardzības jautājumos. 

Kā informēja Ārlietu ministrijā, piektdien notika abu amatpersonu tiešsaistes iepazīšanās tikšanās.

Tās laikā Rinkēvičs informējis EDSO Augsto komisāru par Latvijas pieredzi, īstenojot 2018.gadā sākto izglītības reformu, kas "nav bijis viegls process". "Vienlaikus īstenotā reforma atbilst starptautisko tiesību standartiem," norādījis ministrs.

Komisārs sevišķi atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto sabiedrības integrācijas jomā, tai skaitā izglītības un valsts valodas jautājumā, un aicināja Latviju dalīties ar savas labās prakses piemēriem. Komisārs arī informēja ārlietu ministru par savām aktivitātēm citās EDSO reģiona valstīs.

Iepazīšanās vizīšu ar EDSO dalībvalstīm kontekstā Augstais komisārs šī gada maijā un jūnijā virtuāli ticies arī ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītāju, izglītības un zinātnes ministri, ar Kultūras ministrijas un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Sarunās EDSO Augstais komisārs atzinīgi novērtēja progresu izglītības reformu ieviešanā un nepilsoņu skaita samazināšanā.

Abdrahmanovs tika apstiprināts EDSO Augstā komisāra amatā 2020.gada 4.decembrī. Viņš ir bijušais Kazahstānas ārlietu ministrs no 2016. līdz 2018.gadam un bijis profesionāls karjeras diplomāts kopš 1993.gada. Iepriekšējā EDSO Augstā komisāra Lamberto Dzanjera pēdējā vizīte Latvijā notika 2019.gada martā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu