ASV sniegs Ukrainai papildu militāro palīdzību 150 miljonu dolāru apmērā (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV sniegs Ukrainai papildu militāro palīdzību 150 miljonu ASV dolāru apmērā, piektdien paziņoja Pentagons dažas dienas pirms ASV un Krievijas prezidentu Ženēvas samita.

Militārā palīdzība, kas ietver radaru sistēmas, dronus un drošu sakaru iekārtas, papildina 125 miljonu dolāru vērtu palīdzības paketi, par kuru bija paziņots martā, sacīja Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs.

Ar šo otro paketi ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ir piešķīrusi visus militārās palīdzības līdzekļus, kurus Kongress paredzēja Ukrainai 2021.finanšu gada budžetā, teikts Pentagona paziņojumā.

Kērbijs sacīja, ka šī palīdzība ir paredzēta, lai "palīdzētu Ukrainas spēkiem saglabāt savas valsts teritoriālo integritāti [un] un uzlabot sadarbspēju ar NATO".

"[Aizsardzības] ministrija turpina mudināt Ukrainu īstenot reformas, kas atbilst NATO principiem un standartiem, lai sekmētu tās eiroatlantiskos centienus," teica Pentagona preses sekretārs.

Eiropas Savienība un NATO ir atbalstījušas Ukrainu, kopš 2014.gadā Krievija anektēja Krimu un Ukrainas austrumos izcēlās karadarbība starp Ukrainas valdības spēkiem un prokrieviskiem separātistiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu