Krievijā pērn no Covid-19 miruši par 38% vairāk cilvēku nekā ziņots iepriekš (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

No 2020. gada aprīļa līdz pagājušā gada decembrim Krievijā no koronavīrusa nomira 144 691 cilvēks. Tas izriet no atjauninātajiem Rosstat datiem, vēsta telekanāls TVRain.

Iepriekš Rosstat statistika norādīja, ka pagājušajā gadā no koronavīrusa kā galvenā cēloņa nomira 104 826 cilvēki. Tādējādi atjauninātais nāves gadījumu skaits ir par 38% lielāks nekā agrāk publicētie skaitļi.

Ziņu aģentūra Bloomberg norāda, ka jaunajā Rosstat publikācijā nav datu par to cilvēku nāvi, kuri saslima ar COVID-19, bet nomira citu iemeslu dēļ. Iepriekš šajā kategorijā tika iekļauti 58 499 nāves gadījumi. Rosstat pārstāvis aģentūrai paskaidroja, ka tagad daži no šiem nāves gadījumiem ir pārcelti uz koronavīrusa izraisīto nāves gadījumu kategoriju.

“Samazināta imunitāte pacientiem ar koronavīrusu ir ļoti nopietna problēma. Daudzi no šiem cilvēkiem vēlāk nonāca slimnīcās un nomira dažādu iemeslu dēļ, visbiežāk no asinsrites problēmām, insulta, diabēta, elpošanas ceļu slimībām un nieru komplikācijām,” sacīja Rosstat vadītāja vietnieks Pāvels Smelovs.

Aprīļa beigās Rosstat vadītājs Pāvels Malko sacīja, ka departaments nav pilnībā apmierināts ar esošo mirstības statistiku no koronavīrusiem un izstrādā šajā jautājumā papildu analīzi.

Saskaņā ar atjauninātiem Rosstat datiem, Krievijā pagājušajā gadā kopumā miruši 2 138 586 cilvēki, kas ir par 340 279 (18,9%) vairāk nekā 2019. gadā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu