Vācijas "zaļie" apstiprina kanclera amata kandidāti (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas "zaļo" partijas līdere Annalēna Bērboka
Vācijas "zaļo" partijas līdere Annalēna Bērboka Foto: ZDF screeshot

Vācijas "zaļo" partijas līdere Annalēna Bērboka septembrī gaidāmajās Bundestāga vēlēšanās būs partijas kandidāte uz kanclera amatu, sestdien nolemts balsojumā partijas konferencē.

Delegāti ar ievērojamu balsu pārsvaru Bērboku un partijas līdzpriekšsēdētāju Robertu Hābeku apstiprināja par vēlēšanu kampaņas komandas līderiem.

No 688 delegātiem, kas piedalījās tīmekļa konferencē, viņus atbalstīja 678.

Pēc tam kad Bērboka aprīlī tika nominēta uz kanclera amata kandidāta posteni, "zaļie" aptaujās Vācijas partiju vidū atradās vadībā, raisot cerības, ka "zaļie" pirmo reizi varētu valdībā nonākt līderpozīcijās.

Aptaujās arī Bērbokai bija augsti reitingi, tomēr pēc vairākiem kļūmīgiem izteikumiem, kā arī vēlētājiem negatīvi reaģējot uz dažiem viņas politikas priekšlikumiem, popularitāte sāka sarukt.

Aizvadīto četru nedēļu laikā "zaļo" popularitāte nokritusies par sešiem procentpunktiem līdz 20% atzīmei, liecina raidsabiedrības ARD piektdien publiskotās aptaujas dati.

Kristīgi demokrātiskās savienības un Kristīgi sociālās savienības (CDU/CSU) kanclera amata kandidāts Armīns Lašets šobrīd vāciešu vidū ir populārākais pretendents uz valdības vadītāja amatu, konstatēts ARD aptaujā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu